Főoldal » Hírek, Japán, Noise + Experimental » Daichi Yoshikawa: Kísérleti elektronika most szombaton délelőtt Budapesten!

Daichi Yoshikawa: Kísérleti elektronika most szombaton délelőtt Budapesten!

daichiyoshikava1608

A JazzaJ KÁVÉzaJ koncertsorozat keretein belül most szombaton, azaz augusztus 13-án egy kísérleti elektronikában utazó, Európában élő japán zenész, Daichi Yoshikawa érkezik Budapestre, aki a szlovén Samo Kutinnal közösen, duó felállásban lép fel délelőtt 10:30 és 12:00 közt a Lumen Kávézóban (Budapest 1088, Mikszáth Kálmán tér 2-3.)! Alább a hasznos linkek, plusz a szervezők ajánlója a koncerthez:

fb event / Daichi Yoshikawa

Daichi Yoshikawa & Samo Kutin (J-SLO)

· Daichi Yoshikawa (elektronika)
· Samo Kutin (preparált tekerőlant)

A jelenleg Berlinben élő és alkotó Daichi Yoshikawa fellépései során kontaktmikrofonokat, fémtárgyakat és egy kisméretű keverőpultot használ, amelyek segítségével nyers, önmagukat gerjesztő, de kontrollált zajokat állít elő. Alapító tagja a Seymour Wright szaxofonossal és Paul Abbott dobossal felálló lll人 (ejtsd: /el/) triónak, illetve a Joel Grip svéd nagybőgőssel és Antonin Gerbal francia dobossal működő наказание együttesnek; londoni évei alatt Dimitra Lazaridou-Chatzigoga görög citerajátékossal, legújabban pedig Joe Foster amerikai kísérleti zenésszel és Jean-Luc Guionnet francia szaxofonossal koncertezik rendszeresen duóban. Fáradhatatlan koncertszervező; megszállott versenykerékpáros. Samo Kutin a szlovén kísérleti zenei színtér megkerülhetetlen multi-instrumetalistája Yoshikawával közös koncertjein egy preparált tekerőlanton játszik, aminek a hangjait kontaktmikrofonok és a tér különböző pontjain elhelyezett akusztikus rezonátorok erősítik fel. A fiatal szlovén tehetségre a globális improvizációs széna legprominensebb képviselői figyeltek már fel: játszott többek között Keith Rowe, Jean-Luc Guionnet és Boris Baltschum társaságában.

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB