Főoldal » Hírek, JRock / Visual kei » D.I.D. – új kislemez(ek), jövőre pedig új album!

D.I.D. – új kislemez(ek), jövőre pedig új album!

did wod II band 2015-07-24

A D.I.D. hál’ istennek tavaly októberben végül visszatért, azóta is szorgalmasan koncertezgetnek, nemrég pedig bejelentették következő kiadványaikat – nem semmi kis megjelenés-cunami lesz itt!

Először is, a banda végre-valahára megjelenteti a kényszerpihenő előttre tervezett dalát, a Fatal Error Race-t, mégpedig egy korábbi számuk továbbgondolt verziójával: ez lesz a W.O.D. II / Fatal Error Race kislemez, amelyet holnaptól iTunes-on keresztül már meg is lehet vásárolni (egyébként augusztus 1-től koncerteken lesz kapható). A szemfülesebb rajongók persze már hallhatták kezdetleges formájában a két számot, a D.I.D. ugyanis egyik nyári fellépésén már meglepte a látogatókat egy ajándék CD-vel, amin demós verziók voltak. No de most már teljes pompájában élvezhetjük őket, itt is vannak:

További jó hír, hogy a zenekar egészen monumentális húzásra szánta el magát: jövő februárig összesen 27 (!!!) dalt fognak kiadni szép sorjában, digitális úton! Persze ezek nem mindegyike lesz vadonatúj szerzemény, jó pár darab régi D.I.D., vagy éppen Para:noir szám átdolgozása lesz (sőt, van, amelyiket nem is először alakítják át). A dalsorozat első etapja szeptember 1-jén lát napvilágot, a következőkkel: the Day I Died, THE VIRTUES (3.0.4), A forlorn hope (4.0.4), blindness=MARIA (4.0.4). A második eresztés egyébként október 1-jén várható, a harmadik november 1-jén, és így tovább…

Végül pedig a hab a tortán: a banda jövő tavasszal jelenteti meg új albumát, the Day I Died címmel! Valószínűleg a köztes időszakban megjelenő digitális kislemezdalok is rá fognak kerülni (legalábbis az új nóták szinte biztosan), így kérdéses, hogy mire megjelenik, mennyi valódi újdonság lesz rajta, de ez maradjon egyelőre a jövő zenéje. Egyébként ez lesz csupán a D.I.D. második nagylemeze – az első még 2012-ben, alakulásuk évében jelent meg (Providentia).

Tags:

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB