Főoldal » Feature, Hírek, KPop » Be.A: Budapesten a koreai popcsapat! [Elmarad!]

Be.A: Budapesten a koreai popcsapat! [Elmarad!]

Még szinte véget sem ért a vasárnapi The Rose koncert, máris itt a követező KPop bejelentés: ezúttal a Be.A nevű csapat érkezik hozzánk majd áprilisban.

Hogy mit kell tudni róluk? 2014-ben debütáltak, eredetileg K-Much név alatt, az inkább a Crayon Pop miatt ismert Chrome Entertainmentnél, megjelent egy minijük (Beyond the Ocean), de nem igazán tudtak kitűnni a többiek közül a szokásos debüt dömpingben és pár 2015-ös digitális kislemez után eltűntek egy időre. 2017 elején azonban újra felbukkantak, online rajongói szavazással választottak maguknak új nevet, majd már Be.A-ként (ez a “Be Artist” rövidítése akar lenni egyébként) adták ki a Magical Realism című újabb minijüket. A 2014-es mini a 23. helyig jutott a helyi toplistán, az új viszont csak a 45. helyre volt elég.

Most pedig európai körútra indulnak a Beyond Enterprise nevű cég szervezésében (akik az év elején a szintén eléggé ismeretelen AlphaBAT nevű csapattal is körbeturnézták már a kontinenst) és ennek keretében Budapestre is eljutnak. A koncertről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy április 19-én lesz, a helyszínt és jegyárakat majd később jelentik be, szóval majd akkor frissítünk, addig pedig itt van két klip, egy frissebb és egy még a K-Much időkből, nomeg persze a turnéposzter és a koncertek dátumai.

Frissítve (márc 6): Habár a helyszínt még mindig nem tudni, a jegyárak már megvannak és úgy néznek ki, hogy…:

Frissítve (márc 13): Megvan a helyszín is, ami nem más, mint… a pesterzsébeti Csili Művelődési Központ. Plusz van fb esemény és jegyvásárlós infó is errefelé.

Frissítve (ápr 8): Az utóbbi hetekben annyi fejlemény volt a Be.A koncertekkel kapcsolatban, hogy a turné pár állomását lemondták és igazából ezek után nincs sok meglepetés abban, hogy egy órája kb. befutott a hír, hogy a budapesti (és még pár más) fellépésnek is annyi. A koncertnek hazai szervezője, aki bármiért is felelősséget vállalna nem volt ugyebár, így akik már jegyet vettek, azok reménykedhetnek abban, hogy majd a semmiből jött, tökismeretlen német “turnészervező” cégtől, akik a saját oldalukon keresztül bonyolították az eladásokat ténylegesen vissza is kapják a jegyárat. Itt az eredeti bejelentés, ott annyit írnak, hogy a névvel és adatokkal lehet náluk jelentkezni a pénzért. Kölnben egyébként lesz koncert, sőt ott megtoldották a programot egy egészen elképesztően pénzlehúzós baromsággal is: négy ember, aki egy 50 euróról induló licitben (!!) a legtöbbet hajlandó kiperkálni, azok együtt vacsorázhatnak a kvázi tökismeretlen csapat tagjaival. Hogy ehhez az egészhez mit lehet hozzáfűzni? Azt, hogy kezd abszurdba fordulni a színteret körbelengő végtelen pénzéhség, miközben az is egyre látványosabb, hogy a turnészervezés egy része is mennyire amatőrök kezébe került.

2018.04.13 – Germany, Cologne (Special event for the Fans)
2018.04.14 – Germany, Cologne
2018.04.15 – Germany, Berlin
2018.04. 17 – Spain, Madrid
2018.04.19 – Hungary, Budapest
2018.04.21 – Ukraine, Kiev
2018.04.22 – Russia, Moscow

Tags: ,

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB