Főoldal » Hírek, KPop » Balming Tiger – koreai underground hip-hop Budapesten!

Balming Tiger – koreai underground hip-hop Budapesten!

A Balming Tiger a koreai hip-hop színtér undergroundabb feléhez tartozik és onnan is kitűnnek egyedi, műfajokat keverő zenéjükkel és különleges vizuális stílusukkal. Ennek ennek ellenére azonban többnyire kívül esnek a Korea rajongók nagy részének radarján, azzal együtt is, hogy  egyszer, 2019-ben már jártak Európában. Most viszont újra a kontinensen turnéznak és pár nap múlva Budapestre is ellátogatnak egy koncert erejéig!

2018-ban, Szöulban alakultak és amellett, hogy alapjáraton hip-hop csapatként működnek, igazából sokkal inkább van szó egy műfajokat és művészeti ágakat egybeolvasztó művészeti kollektíváról, aminek a rapperek és énekesek mellett, nem csak a DJk, producerek, hanem például a videórendezők is egyenrangú részét képezik. És habár közösen meglepően kevés zenét adtak ki eddig, de a tagok külön-külön annál termékenyebbek, szóval esélyes, hogy a szólódalokból (amiket többek közt a Youtube csatornájukon is meg lehet hallgatni) is jópár előkerül majd a koncerten… ami ha csak feleolyan intenzív lesz, mint a korábbi EU-s fellépéseik, akkor is simán ez lehet az év egyik legemlékezetesebb bulija.

Balming Tiger
2022 május 2.
Helyszín: Turbina (Budapest 1082, Vajdahunyad utca 4.)
Jegyek: 3200 Ft / tixa.hu
FB esemény
kezdés: 19:00

Egyébként, ha valaki most lemarad róluk, vagy később duplázni akarna majd… avagy jobban szereti a fesztiválkörnyezetet, azoknak jó hír, hogy a csapat nyáron, július 14-én a Bánkitó Fesztiválon is fellép!

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB