Főoldal » Hírek, Japán, Rock » Babymetal: Yuimetal távozik a csapatból (+ új dal és klip)

Babymetal: Yuimetal távozik a csapatból (+ új dal és klip)

Két fontos hír is befutott az utóbbi napokban a Babymetallal kapcsolatban. Az egyik, hogy pár hónappal a Distortion után kijött egy újabb digitális kislemez, Starlight címen, ami nem csak hangzásban követi az elődjét, hanem abban is, hogy a hozzá tartozó videó is hasonlóan sötét és ebben sem szerepelnek a csapat tagjai… egészen az utolsó képkockákig.

És ez már át is vezet minket a másik hírre, ami nem más, mint amit már mindenki sejtett régóta: Yuimetal, azaz Yui Mizuno nyolc közös év után kilépett a csapatból. Lassan egy éve nem szerepelt a koncerteken, így a nyári európai fellépéseken sem, a menedzsment viszont semmiféle normális magyarázatot nem adott a rajongóktól érkező kérdésekre, hogy mi is van vele egészen a most befutott hivatalos bejelentésig, ami arról szól, hogy habár várták vissza, de végül úgy döntött, hogy távozik a csapatból. Persze, jó japán szokás szerint a bejelentés és Yui búcsúüzenete inkább udvariassági körökből és bocsánatkérésekből áll, szóval a pontos okokat valószínűleg sose tudjuk meg, de az általános vélemény szerint fizikailag és egyébként is besokallt a folyamatos turnézástól és felhajtástól.

Az új felállás pedig, amire a zárókép, az új promófotók, nomeg a már nyáron is használt The Chosen Seven szlogen is utal: Suzuka Nakamoto avagy Su-metal és Moa Kikuchi azaz Moametal, valamint öt (!) háttértáncos.

Tags:

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB