Főoldal » Hírek, KPop » Yang Yoseob – The First Collage

Yang Yoseob – The First Collage

A B2ST nevű Cube Entertainment-es együttes háza tájékáról felreppentek a hírek egy novemberi, illetve téli megjelenést illetően, az hogy a két infó ugyanarra a kiadványra vonatkozik-e, azt egyelőre nehéz megmondani, de laktatás gyanánt november 19-én napvilágot látott a hír, amelyről  már bebinyosodott, hogy nem kacsa: Yang Yoseob első szólólemeze érkezőben van a rajongókhoz!

Korábban megjelent egy kép egy tracklistről Junhyung laptopjáról, amely rengeteg pletykát, spekulációt váltott ki, mint Junhyung ismét szólózni készül, vagy az egész együttes tér vissza a zenei színtérre. Ilyen formában egyik verzió sem bizonyult hiánytalanul igaznak, de igen a B2ST visszatér, legalábbis Yoseob, és hogy Junhyung szólón dolgozik, hát valóban igaz, csak nem a sajátján, ugyanis ő látja el a produceri munkákat Yoseob lemezén, amelynek sikerében persze a cégvezetőség is 100%-ig biztos. A kiadó, mint mondtuk 19-én hivatalosan is megerősítette, Yoseob szóló debütálásra készül (de persze nem hagyja ott a társait).

A hivatalos megjelenést november 26-ára ígérik “The First Collage” címen, 5 vadonatúj számmal.

A tracklist:

1. Look At Me Now
2. Caffeine
3. Just Do As You Always Did
4. Even Then, I
5. You Don’t Know

A dalokat a linkre kattintva, illetve ott a jobb oldalon továbbklikkelgetve eléritek.

Az első előzetesek is rendesen bejárták már az internetet, ahogy azt illik. Elsőként november 20-án, a nagy bejelentést követő napon a Cube bemutatta a legeslegelső teaser fotót, amelyen Yoseob közönyösen áll egy csészényi itallal a kezében egy meglehetősen cirkuszi hangulatú díszlet ölelésében. A kép által közvetített koncepció, a cirkuszi eszközök használata titokzatosságot kölcsönöz a megjelenő zenei anyagnak is, ahogyan Yoseobnak is, ám a kép megjelenését követően a kiadó hitelesítette az információt, mi szerint a képi anyag a “Caffeine” című promószámhoz tartozik, mint azt a kis csésze előrejelezhette.

A következő morzsácska már nem is akármilyen falatka volt, ugyanis egy teljes “The First Collage” BTS videó került fel az internetre, amely a forgatásokat, előkészületek egy-egy részét mutatja be, illetve Yoseob maga is kinyilvánítja véleményét a készülő szóló kislemezzel kapcsolatban.

November 22-én este – koreai idő szerint már 23-án – jelent meg a következő adag friss az új koronggal kapcsolatban, amely nem más volt, mint 4 fotó a hamarosan érkező “Caffeine” című dalhoz készülő MV-ből. A fotók mindegyikén Yoseob és a klipben vele együtt játszó színész hölgy látható, kellemes környezetben. (1 képet itt, a többit a cikk alján találjátok!)

Nem is kellett sokat várni a hivatalos videó előzetesre, amelyben Yoseob a megszokott kis aranyos imidzsétől eltérően egy sokkal karizmatikusabb, karakteresebb oldalát mutatta meg a nagyközönségnek!

November 26-án pedig alig pár órával a kitűzött időpont előtt egy újabb kép látott napvilágot, amely szintén a “Caffeine”-hez készült szóló promókép, amelyen már nem a cirkuszt idéző elemeket látjuk. Yoseob fél arcát takarja ugyan, de a kisugárzása így is ugyanolyan hatásos, mint korábban!

A mini-album kikerülését követően, helyi idő szerint még 26-án (koreai idő szerint 27-én) Prepix (koreográfus) feltöltött egy “Behind Story – Dance” videót, amelyen hárman – Yoseob, Junhyung és Prepix – beszélgetnek a kislemezről, a “Caffeine” klipjéről, annak koreográfiájáról és hasonlókról. Mint az kiderült a fanservice jellegű videó Yoseob ötlete volt, amolyan köszönet nyilvánítás a máris magas helyezésekért, pedig a zenei anyag alig jelent még meg.

Prepix a koreográfiáról is elhintett némi információ morzsát, hiszen viszonylag sok fan elmélkedett vajon hogyan is lehet egy ilyen “Caffeine” stílusú számra táncolni. A videón arról is szó van, hogy magának a koreográfusnak is akadtak némi nehézségei, hiszen ez nem egy vicces, tökéletesen táncolható kis nóta, hanem a megszokottnál sokkal komolyabb hangvételű.
Majd szóba került az az ominózus csók-nem csók jelenet. Yoseob szerint nem volt könnyű ez számára, hiszen DooJoon-nak és Junhyung-nak is volt már ilyen csókjelenete a “Fiction“-ben, de számára ez volt az első ilyen színészi kihívás. Junhyung és Prepix határozottan állította, hogy Yoseob maga szorgalmazta olyan hevesen a csók megvalósítását a klipben, amelyet természetesen hasonló vehemenciával tagadott is, mire is Junhyung elárulta, hogy a klip eredeti forgatókönyve szerint nem lett volna ennyire hangsúlyos női szereplő, csak Yoseob és Ő. A szólóként frissen debütált fiú megnyugtatta rajongóit nincs ok féltékenységre, mire is fokozva a hangulatot Prepix rákérdezett, a teaserben látható e ez a csók, amelyre a piszkálódások kereszttüzében ülő B2ST tag annyit reagált: “…ez nem igazi csók volt, csak épphogy összeért az ajkuk”. A Prepix fogalmazta meg: “Szóval a valódi csókjelenetet kivágták”, amelyet követően mindenki óriási nevetésben tört ki.

A továbbiakról majd a cikk természetesen frissül, bővül. Jó zenehallgatást!

“Caffeine” MV teaser fotók:

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB