Főoldal » Hírek, JRock / Visual kei » X Japan: Pata kórházi kezelése miatt csúszik a londoni koncert és a lemezmegjelenés

X Japan: Pata kórházi kezelése miatt csúszik a londoni koncert és a lemezmegjelenés

xjapan2015

Tavaly nyáron robbant bombaként a bejelentés, hogy (ahogy mi is megírtuk) az X Japan új lemezt ad ki 20 év kihagyás után, 2016 márciusában és ezen alkalomból nagyszabású, egy róluk szóló dokumentumfilm bemutatásával egybekötött koncertet adnak a londoni Wembley Arénában. Azonban ma érkezett a bejelentés, hogy mindkettőt halasztják: a koncertet egy évvel, 2017 március 4-re tolták el, a lemez megjelenésére pedig egyelőre nincs új dátum. A halasztás szomorú oka pedig az, hogy a zenekar gitárosa, Pata, aki egyébként saját csapatával, a Ra:IN-el Budapesten is fellépett még 2009-ben, január közepén, egy vérrög és egyéb problémák miatt, életveszélyes állapotban kórházba, intenzív osztályra került. Azóta szerencsére javult az állapota, de még távol van a teljes felépüléstől, így a csapat tagjai érthető módon úgy döntöttek, hogy egyelőre minden a zenekarral kapcsolatos tevékenységet felfüggesztenek.

Szintén hozzájuk kapcsolódik a hír, hogy az említett dokumentumfilm, a We Are X már a filmfesztiválos köröket futja és a Sundance-en be is zsebelt egy díjat a legjobb vágásért a kicsit nyakatekert nevű “World Cinema Documentary Special Jury Award For Best Editing” kategóriában.

xjapan_wearex

Tags: ,

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB