Főoldal » Hírek, JPop » Wagamama Rakia, avagy milyen az, amikor a My First Story és Crystal Lake tagjai írnak dalokat egy lánycsapatnak?

Wagamama Rakia, avagy milyen az, amikor a My First Story és Crystal Lake tagjai írnak dalokat egy lánycsapatnak?

Japán idol lánycsapatokról nem igazán szoktunk írni, most azonban kivételt teszünk merthogy…: a Wagamama Rakia új mini-albumára olyanok írtak dalokat, mint a Crystal Lake tag YD és Nob a My First Story-ból! Ráadásul mellettük még a nálunk kevésbé közismert, de Japánban nagyon népszerű Noisemaker és Total Fat tagjai is dolgoztak a kiadványon (pontos lista a poszt végén).

A csapat mondjuk már eddig is kilógott az átlag idol formációk közül a rock, metal és hip-hop elemekből kikevert zenéjével. 2016-ban alakultak, de volt egy-két tagcseréjük és csak 2019-re lett végleges a mostani négy tagú felállás, amiben az utolsó új tag ráadásul az a Miri volt, aki korábban a Rhymeberry nevű, kifejezetten jópofa dolgokat összehozó hip-hop idolcsapat egyszem fix tagja volt. A régebbi zenéik sem voltak mondjuk rosszak, de a mostani kiadvány ezzel együtt is eléggé szintlépésnek tűnik számukra… lehet emiatt sem kapott külön címet a mini, arra utalva, hogy akkor ez mostantől az új, meghatározó irányvonal? Remélhetőleg így lesz, mert ez így egyelőre eléggé izgalmasnak hangzik, a csapat pedig egy kifejezetten érdekes színfolt az idol formációk végtelen tömegében. A mini egyébként még 23-án jelent meg és elérhető az összes ismertebb online zeneáruházban és streamig oldalon, a Noisemaker tagok által írt New World pedig külön videót is kapott, ami szintén mérföldekre van a standard idolos klipektől:

WAGAMAMARAKIA
2020.12.23
01.SURVIVE / Produced by Nob (MY FIRST STORY)
02.Letting Go / Produced by Kuboty (ex.TOTALFAT)
03.New World / Produced by HIDE/AG (NOISEMAKER)
04.One / Produced by Nob (MY FIRST STORY)
05.Like The Stars / Produced by Kuboty (ex.TOTALFAT)
06.Ambivalent / Produced by YD (Crystal Lake)

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB