Főoldal » Beszámolók, Feature, Koncertek, KPop » Violet Tree (2018.10.16 @ Dürer Kert)

Violet Tree (2018.10.16 @ Dürer Kert)

A Violet Tree október közepén járt Budapesten és adott egy kellemesen családias koncertet a Dürer Kert kistermében összegyűlt rajongóknak és érdelkődőknek. A zenekar 2013 óta létezik és az a SnakeZ Agency nevű orosz turnészervező csapat hozta el őket Európába, akik egyébként a hasonló kaliberű 2016-os Goldmund koncertet is jegyezték. A Violet Tree-nek korábban is szerveztek már egy turnét, de az megmaradt Oroszországban és közvetlen környékén, de miután a saját, pop és rock közt álló és elektromos hegedűvel feldobott dalaikkal, nomeg a koncert majd felét kitevő K-Pop átdolgozásokkal megnyerték maguknak az ottani közönséget, gondoltak egy nagyot és maratoni európai turnéra indultak.

A program a VIP jegyesek kis közönségtalálkozójával, azaz beszélgetéssel, fotózkodással és speckó ajándékokkal indult, majd fél nyolckor starolt maga a koncert, ahol bő másfél órányi válogatást kaptunk a csapat feldolgozásokkal feldobott repertoárjából. Előbbiek közt a BTS-től PSY-ig akadt minden, de a saját dalokat is nagyon szerette a közönség. De az este legemlékezetesebb és legszebb momentuma azért így is az volt, amikor a csapat nem a szokásos betanult “sziasztok”, “jó szórakozást” féle dalok közti beköszönésekkel jelezte, hogy még tudják követni, hogy melyik országban is járnak éppen a turné alatt, hanem azzal, hogy a hegedűs lány megtanulta és eljátszotta a himnuszt…! Ami azért mind gesztusként, mind teljesítményként nagyon szép volt.

A koncert után még volt egy kis autogramosztogatós kör is, majd szépen elbúszuztak a tagok a hazai közönségtől. Egyébként mi, mármint a SoundOfJapan csapata, ugyebár több év kihagyás után szerveztünk most újra koreai koncertet, a korábbi nagy nevek után ezúttal egy kicsi, feltörekvő csapatnak segítetve a budepesti fellépés leszervezésében és kifejezetten kellemes élmény volt a sokszor mindent túlkomplikáló és túlstresszelő K-Pop menedzsmentek után egy nyugis kis zenekarral együtt dolgozni.

Tags:

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB