Főoldal » Hírek, Japán, Rock » Új kiadványok és videók a FACT utódzenekaroktól!

Új kiadványok és videók a FACT utódzenekaroktól!

Ahogy arról már írtunk, a tavaly feloszlott dallamos punk / hardcore keverékben utazó FACT ex-tagjai két új zenekart indítottak: a csapat egyik fele Shadows, míg a másik Joy Opposites néven folytatja a zenélést. És eddig nagyon egy ütemben haladnak, merthogy kb. egyszerre alakultak, eddig egy-egy kiadványuk volt és mindketten most, augusztusban jelentkeznek majd az eddigi leghosszabb anyagaikkal. Szóval nézzük, hogy mi is van velük!

shadows1602

shadows_progressA kettő közül a Shadows az, amelyik hűen folytatja a FACT nyomdokain, még a kiadójuk is ugyanaz maradt és a nagyszerűen sikerült márciusi EP, az Extrance is azt bizonyította, hogy ez az együttes lesz az igazi FACT folytatás. A márciusi kiadányon öt dal volt, a gyönyörű borítóval megtámogatott augusztus közepin (Progress) hat lesz és a rövidke kis Fail című dalhoz készült videó alapján (szerencsére) ezen is pont ott folytatják, ahol márciusban abbahagyták.

Progress
2016.08.17
01.BEK
02.Tourette’s
03.Fail
04.Progress
05.Doubt
06.Forest

________________________________

joyopposites_1607

A Joy Opposites szintén egy kiadványt hozott össze eddig, ez azonban csak egy két számos kislemez (In My Bones) volt július közepén, amit ráadásul csak a japán CD kölcsönzős boltokban lehetett megszerezni, szóval eddig sokat nem lehetett tudni arról, hogy milyen is lesz a zenéjük, Annyi mondjuk lejött a youtube-ra feldobált stúdiós videóikból, hogy náluk eléggé más lesz majd a hangzásvilág… azaz valószínű, hogy azért szakadt a zenekar, mert ők akartak másfele elkalandozni. Ők bő egy héttel a Shadows előtt hozzák ki a következő anyagot, ami viszont nem kislemez, vagy EP lesz, hanem teljes nagylemez és az ehhez kijött klip végre bizonyítja, hogy tényleg nagyon más irányba indultak el… viszont szerencsére így, egy dal alapján nagyon érdekesnek, a FACT-nél kisérletezősebbnek tűnnek, szóval kiváncsian várjuk a teljes lemezt!

joyopposites_swimSwim
2016.08.10
01.Candyass
02.In My Bones (Album Version)
03.Swirl
04.Somewhere Down The Line
05.Now & Then
06.King Of Nothing
07.Skim The Sun
08.Blossom Forecast
09.Abida
10.For The Crows
11.Slip
12.Cabeza

Edit: Just a day after this was posted they also added a music video and as expected, the sound is indeed quite different from FACT:

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB