Főoldal » Beszámolók, Feature, Koncertek » TsuShiMaMiRe (2017.05.16 @ Dürer Kert)

TsuShiMaMiRe (2017.05.16 @ Dürer Kert)

Itthon klubkoncertet szervezni mindig eléggé rizikós, főleg amikor olyan zenekarról van szó, akiknek nem, hogy stabil hazai törzsközönsége nincs, hanem gyakorlatilag tök ismeretlenek. Viszont a TsuShiMaMiRe annyira zseniális élőben, hogy ennek ellenére is bevállaltam a dolgot, amikor pár hónappal azután, hogy volt szerencsém elcsípni őket tavaly ősszel Tokióban teljesen meglepetésszerűen beesett a lehetőség, hogy el lehetne hozni őket Pestre. A sok-sok amerikai kiruccanást követő első EU turnéjukat tavaly ősz végén nyomták le, de akkora még nem tudtunk bepasszintani hazai dátumot a programba, most tavasszal viszont újra visszatértek és ezúttal sikerült a főleg francia és német részt bejáró turné osztrák kitérőjéhez hozzácsapni egy budapesti koncertet is. Próbáltuk ahol csak lehet tolni a promót és szerencsére végül jól sült el a dolog, bő kilencvenen jöttek le a koncertre, ami egy ilyen, először erre járo csapatnál nagyon korrekt szám… főleg egy kedd estén!

A TsuShi zeneileg ugyebár finoman szólva is változatos, a zajosabb garage rocktól a pop felé hajló dalokig akad náluk minden, de végül sikerült megfelelő előzenekarokat találni és a régivonalas deathrockban utazó Rats Kill Bats képviselte a punkos, a kicsit itt-ott pszichedelikus beütésű indie pop/rock-ot toló 40Days pedig a dallamosabb irányt. Ráadásul mindkét csapatban énekesnő van, így az este csajos vonalához is tökéletesen passzoltak. Maga a TsuShiMaMiRe pedig pont olyan őrült és zseniális volt, mint ami miatt underground legendákká váltak otthon is, meg odaát Amerikában is. Pedig amíg a színpadon kívül bóklásznak addig senki nem gondolná, hogy mire képesek: három mosolygós, kicsit néha szeleburdi japán kishölgy, aztán amikor beindul a koncert olyan zúzást rendeznek, meg olyan szinten ömlik az energia a színpadról, hogy az ember először csak néz, hogy hát ez meg mi, aztán akaratlanul is elkezd velük bulizni. Merthogy, amellett, hogy minden mozdulatukban benne van a 18 év tapasztalata (jó, Maiko új a zenekarban, ő az év elején kivált eredeti dobosukat váltotta, de ő sem kezdő zenész, közel sem) és vérprofi, amit csinálnak, közben az is üvölt róluk, hogy még mindig mennyire élvezik az egészet és minden koncert egy újabb hatalmas buli számukra. Hiába na, tényleg nem véletlen van olyan hírük amilyen.

Bő egy órát játszottak, igazi best of szerű összeállítással és nagyon nem hiszem, hogy lett volna bárki is, aki akár csak egy kicsit is csalódottan távozott. Nagyon jó, hogy Európába, meg persze azon belül hozzánk is eljutottak végre-végre és a mostani koncert sikere után az is kb. biztos, hogy ha legközelebb a környéken turnéznak, akkor újra próbáljuk majd Budapestre is visszahozni őket.

TsuShiMaMiRe setlist:
01 Sex On The Beach
02 Fafafa
03 Bubbles
04 Fantastic Adventure Land
05 Slowly Wonder
06 Crazy For You
07 Dream Of Love
08 HANAMI
09 Bad Dream Bear
10 Beginning
11 Human Coating
12 Jaguar
13 Speedy Wonder
14 Time Lag
15 My Brain Is Short Cake

encore
16 Hyper Sweet Power

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB