Főoldal » Animecon, Beszámolók, Feature » Téli Mondocon (2019.01.05 @ Hungexpo)

Téli Mondocon (2019.01.05 @ Hungexpo)

Egy biztos: ennyire téli conunk még nem volt. Már előző éjjel elkezdett havazni, hogy meglegyen az alaphangulat, aztán ezt folytatta majd egész nap, később délelőttre már mindent hó borított, ami azért eléggé jól nézett ki, meg persze elég jól passzolt a fel-alá rohangászó télies cosplayerekhez is. Egyébként a régi, december közepi dátumokkal szakító és elég jól elsült tavalyi próbamenet után most újra januárra lett szervezve a téli con és újfent jól működött az évkezdős időpont. Jó, mondjuk összességében kicsit talán kevesebben lehettünk mint egy éve, de ebben lehetett némi szerepe annak is, hogy az eredetileg január közepére belőtt dátumot a Hungexpo miatt késő ősszel le kellett cserélni a hónap első hétvégéje, azaz még kb. véget sem ért az ünnepi évzáró pihenős / megőrülős (kinek melyik) szezon, máris jött a con. De a piactéren ezzel együtt is kifejezetten nagy forgalom volt, nomeg a hangulat is nagyon jó volt, nyoma nem volt a régi Animekarácsonyok punnyadtsága. És ha már Animekarácsony…: most télen lett egy évtizedes a Mondocon, ugyanis egy 2008 végi animekarival indult a történet. Ebből az apropóból volt egy kis kerekasztal beszélgetés is, ahol végig lett véve ez a tíz év (és ahol én a koncertekkel és egyéb zenei programokkal kapcsolatban fűztem hozzá ezt-azt a történethez), de egyébként is egészen elképesztő belegondolni, hogy honnan indult és hova jutott a rendezvény ennyi idő alatt és az eredeti anime-only irány hogyan szélesedett idővel és vált a Mondocon általános geek / animés / gamer /stbstbstb gigapiknikké.

Tavasszal majd május 4 / 5 hétvégén jön a folytatás, most pedig a K Épület zenés termében, az esti karaokemenet előtt újra a zenei videós vetítéssel ért véget a program, amibe, ahogy mindig, most is jutott minden: koreai és japán pop, JRock, visual kei és egy kis metalcore is. Alább a lista, utána pedig a kötelező galéria!

01.Lay-Namanana (video)
02.My First Story-Winner (video)
03.Seventeen-Getting Closer (video)
04.Dadaroma-Tururira (video)
05.Fanatics-Flavor-Milkshake (Korean Ver.)(video)
06.One N’ Only-I’m Swag (EBiSSH × SBC)(video)
07.Crossfaith-Destroy feat. Ho99o9 (video)
08.Monsta X-Shoot Out (video)
09.The Gallo-Veltro (video)
10.NCT 127-Simon Says (video)
11.Crystal Lake-Aeon (video)
12.DIAURA-Malice (video)
13.Jennie-Solo (video)
14.Maximum the Hormone-MTH II -Let’s Talk about Menkata Cottelee (video)
15.EXID-I Love You (video)
16.Miyavi-Rain Dance feat. Kreva & Daichi Miura (video)
17.EXO-Love Shot (video)

Téli Mondocon galéria 2019

Ha valaki fel szeretné tölteni a róla készült képeket, akkor légyszi kreditként az InfinteBeat.hu-t említsétek. Facebookon: @infinitebeat.hu / Instagram-on: @infinitebeatphoto
Köszi!
A galéria a facebookon

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB