Főoldal » Elektronika, Hírek, Japán » Takaaki Itoh az A38-on!

Takaaki Itoh az A38-on!

Exif_JPEG_PICTUREJúnius 5-én, azaz jövő pénteken újra Budapestre látogat a japán techno színtér egyik legnagyobb és legrégebb óta aktív alakja, Takaaki Itoh. A sötét, kemény, minimalista stílusáról ismert Itoh a Technokunst szervezésében érkezik hozzánk és az A38-on lép fel a műfaj legjobb hazai képviselőinek (Isu & Dork) társaságában. A poszt alján megtaláljátok a flyert és a hivatalos ajánlószöveget, de elöbb következzék egy kis kedvcsináló hallgatnivaló!

A Magyarországra is már bő tíz éve rendszeresen újra-újra ellátogató Itoh legutóbbi kiadványa, a zseniális című, A Fancy Haircut Will Not Help You To Make Better Tracks az angol Planet Rhythm gondozásában jelent meg alig pár héttel ezelőtt 12″ vinyl és digitális formátumban. Ezek közül utóbbit többek közt itt lehet beszerezni, nomeg ugyanott bele is lehet hallgatni mind a négy trackbe, de, hogy ne kelljen klikkelgetni, itt van a kiadvány egyik legjobb, legtipikusabb darabja a maga teljes pompájában:

Toner

Ha valaki pedig arra kiváncsi, hogy élőben mit nyújt Itoh, annak itt egy bő két órás (!) szett idén márciusból:

TAKAAKI ITOH LIVE @ WARSAW.CLUB ADD.SENDAI.MIYAGI.JAPAN.02.03.2013 by TAKAAKI ITOH

fb event / info @ a38.hu

takaakiitoh_1307a takaakiitoh_1307b

Technokunst presents Takaaki Itoh (JP), Isu, Dork
Line-up:
Takaaki Itoh (Wols / Standa / Warm Up Recordings – Sendai/JP)
Isu (Technokunst / Lick The Click! – HU)
Dork (Technokunst – HU)
Látvány: Kiégő Izzók

A japán techno olyan, mint a japán kultúra – igen izgalmas, hiszen a hagyomány és a jövő, a régi és az új, a klasszikus és a modern összesimulásáról szól. Júliusban a Technokunst japán technóval mozgatja meg az A38 Hajó szubjait, méghozzá a legjobb fajtával: undergrounddal! Vendégünk Takaaki Itoh.

A techno a kilencvenes évek elején tört be Japánba, és szinte azonnal el is kezdett „áldozatokat” szedni – egy, a technológiában ennyire élen járó nemzetnél ez persze nem csoda. Ami számunkra érdekes, hogy az ifjú Takaakit is ekkoriban nyűgözte le teljesen az új stílus, olyannyira, hogy 1994-ben Észak-Japán már az általa szervezett, nemzetközi felhozatalú partiktól volt hangos. Nem sok kellett persze hozzá, hogy ezek után mint producer és lemezlovas is megmutassa elkötelezettségét a műfaj iránt, elismertsége pedig azóta is töretlen. Európába a kétezres évek eleje óta látogat rendszeresen, azóta megfordult az Awakeningsen, a Maydayen, a Cosmic Trip fesztiválon, de még a Szigeten is. S hogy hogyan lesz egy szigorú underground elveket valló japán techno-atya ennyire népszerű Európában is? A válasszal nyitottunk: a hagyomány és a jövő, a régi és az új, az underground és a populáris mesteri összesimítása által. Takaaki zenéje, szettjei az elképesztően sűrű poliritmikára épülnek – talán senki más nem tud ennyire dinamikusan rétegezni dobokat, zajokat, szubokat, ritmusokat, mintákat úgy, hogy a techno lüktetése, dübörgése ne vesszen el – sőt, felerősödjön. Gépesített taiko-dob együttes, szamurájkard-techno, japán technológia egy intézményalapító senseitől, hozzá a megfelelő magyar virtus Isu és Dorka lemezjátszóiról és a Kiégő Izzók projektorlencséiről – mindez a következő Technokunst-esten a Hajón. Kihagyni tilos!

Belépő elővételben: 1000 HUF

Belépő a rendezvény napján: 1500 HUF

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB