Főoldal » Hírek, KPop » T.O.P – gyógyszertúladagolás után kritikus állapotban az intenzív osztályon [Frissítve!]

T.O.P – gyógyszertúladagolás után kritikus állapotban az intenzív osztályon [Frissítve!]

A Big Bang-ből ismert T.O.P-t kritikus állapotban szállították korházba, miután ájultan találtak rá a támaszponton, ahol jelenleg katonai szolgálatát tölti. Sokat még nem lehet tudni az ügyről, mert nagyon friss a hír, de folyamatosan érkeznek az újabb infók és ezekből eddig a következőket lehet összerakni: T.O.P továbbra sincs eszméteténél, folyamatos orvosi megfigyelés alatt, kritikus állapotban van az intenzív osztályon és annyi már biztosnak tűnik, hogy gyógyszereket vett be nagy mennyiségben és ezekkel adagolta túl magát. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy szándékosan, vagy véletlenül. Az is kiderült, hogy régóta szenvedett depressziótól és álmatlanságtól és esélyes, hogy most is az ezekre felírt gyógyszerekből vett be egy nagyobb adagot.

Az eset ráadásul nem sokkal azután történt, hogy egy hosszú ideje tartó nyomozás végén bebizonyosodott, hogy T.O.P korábban füves cigit szívott, ami Koreában eléggé főbenjáró bűnnek számít és akár több éves börtönbüntetés is lehet a vége. Az eljárás még folyik és az aktuális ítélet szerint annak a végéig megtiltották neki, hogy elhagyja a szolgálati helyét, azaz gyakorlatilag nem kaphat kimenőt és egyelőre teljesen bizonytalan, milyen ítélet vár majd rá.

Frissítés (júni 7, 10:30): Ahogy ilyen esetekben megszokott, folyamatosan érkeznek a hírek, infók, ezek cáfolatai, vagy különböző verziói. Volt olyan hír is közben, hogy magához tért, de erről hamar kiderült, hogy sajnos teljesen alaptalan és jelenleg a “csak alszik, 1-2 nap és felébred és nincs semmi komoly baj” véglettől a “lehet, hogy agykárosodása lett az oxigénhiány miatt” változatig van minden. Szóval, amíg ki nem derül, hogy ezek közül melyik igaz (ami nem nagyon fog megtörténni, míg ténylegesen magához nem tér), addig ezekkel inkább nem foglalkozunk, csak a biztos(nak látszó) infókkal. Melyek nagy része az orvosainak nemrég véget ért sajtótájékoztatójából származik. Ebből kiderült, hogy a tegnap óta lefolytatott vizsgálatok eredménye azt mutatja, hogy nem a felírt anti-depresszáns okozta a túladagolást, hanem egy, a többek közt szorongásra és alvási rendellenességekre szedett, benzodiazepinek típusába tartozó gyógyszer (ezek közé tartozik a Seduxen, Valium és Xanax is). Az orvosok azt is megerősítették, hogy a vérében a szén-dioxid-szint nagyon veszélyesen magas volt, amikor a kórházba került és habár azóta valamennyire javult a helyzet, még mindig ájult és kritikus állapotban van és nem reagál a külső ingerekre. Nagyon egyén és esetfüggő, hogy ki mennyi idő alatt jön rendbe egy hasonló túladagolás után, így, főleg, hogy még mindig nincs eszméleténél, egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy az ő esetében mi lesz a helyzet, de egy egészséges, fizikailag jó állapotban levő embernél általban 2 hét körüli időbe szokott telni, mire teljesen kiürül a szervezetből a gyógyszer és elmúlik minden tünet.

Frissítés (júni 9): A legutóbbi frissítés óta szerencsére jó hírek érkeztek, merthogy T.O.P. magához tért és habár még kórházban kell maradnia és később is szüksége lesz utókezelésre, úgy néz ki komolyabb egészségügyi következményei nem lesznek az esetnek. Ennek köszönhetően négy nap után elhagyhatta az intenzív osztályt és átszállították egy másik, meg nem nevezett kórházba… utóbbit egyrészt azért mert ott egyszerűbb lesz számára a privát kezelést biztosítani, de azért is, hogy az egyébként is rosszhírű koreai sajtómunkások, akik eddigi kvázi megszállva tartották a környékét végre ne zaklassák tovább az eddigi kórház személyzetét és a betegeket.

Szóval szerencsére a veszélyes szakaszon már túl van, az viszont, hogy ez az egész milyen hatással lesz a karrierjére még sokáig nem fog kiderülni, főleg, hogy a fentebb említett bírósági ügyben a hó végére tűzték ki az első meghallgatás időpontját és a jogi procedúra is jó eséllyel még sokáig elhúzódik majd.

Tags: ,

1 komment

  1. avatar Jusztina Afrodite says:

    úristen remélem jól lesz és nem lesz semmi baj!!@_@ <3 I Love BigBang💜💜💜

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB