Főoldal » Hírek, JRock / Visual kei » SuG: leállás (feloszlás?) [Frissítve!]

SuG: leállás (feloszlás?) [Frissítve!]

Tegnap, a hivatalos oldalukra kikerült bejelentéssel robbant a hír, hogy a SuG meghatározatlan időre felfüggeszti a működését. A 2007-ben debütált, majd némi PSC indie kitérő után függetlenedő és nagy kiadóhoz szerződő zenekar gyakran eléggé szélsőséges reakciókat váltott ki, a többség vagy nagyon szerette, vagy éppen nagyon nem bírta őket, az viszont kétségtelen, hogy már régen, az oshare-kei korszak csúcsán is abszolúte egyedi színfoltot képviseltek, az utóbbi időben pedig különösen érdekes dolgokkal rukkoltak elő. A zenéjükben és külsőségekben is jobban előkerült a punkos vonal, az utolsó pár videójuk pedig egészen egyedire sikerült, túllépve a megszokott vk kliséken.

Szóval külön sajnálatos, hogy éppen most, egy ilyen izgalmas korszakuk közepén érkezett a bejelentés… Ez egyébként már nem az első eset, hogy szünetre mennek, annak idején a PSC-től való lelépés után is kihagytak kb. egy évet, de ott annak inkább a kiadócseréhez volt köze és lehetett tudni, hogy visszatérnek, most azonban nem sok jót ígérnek a közös és egyéni nyilatkozatok. Mert habár hivatalosan csak ideiglenes leállásról van szó, a nyilatkozatoknak mind eléggé megtört, elkeseredett hangulata van és inkább végső búcsúnak hangzanak. Arról szólnak, hogy a végsőkig próbálták életben tartani a zenekart, de végül ez nem sikerült, a gitáros pedig Yuji külön kiemeli, hogy úgy érzi a búcsúkoncert után nincs oka már színpadra állni. A szóbanforgó koncert egyébként a csapat szeptember 2-i, tizedik évfordulós fellépése lesz, amire a Budokan sportcsarnokban kerül sor. Egy ottani koncert sok japán zenekar számára egy célkitűzés és fordulópont, ők is kiemelik, hogy mennyit dolgoztak azért, hogy eljussanak odáig, szóval ez csak még szomorúbbá teszi a bejelentést.

Az valószínűnek tűnik, hogy a tagok közül többen valamilyen formában folytatják majd a zenélést, de erről persze közelebbit még nem lehet tudni… de ha befut valami infó, akkor majd persze írunk róla mi is. Búcsúzóul pedig álljon itt az utolsó klipjük.

Frissítés (aug 16): Időközben Takeru egy sajtótájékoztatón megerősítette azt, ami a bejelentésből is sejthető volt, azaz hogy gyakorlatilag nincs semmi esély egy SuG újraindulásra, így most már hivatalosan is feloszlásként kezeli a dolgot mindenki…

Tags:

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB