Főoldal » Feature, SoundOfJapan+ hírek » SoundOfJapan.hu – 15 éve!

SoundOfJapan.hu – 15 éve!

És egy újabb komoly fordulóponthoz értünk, merthogy a SoundOfJapan.hu napra pontosan 15 éve, 2002 november 28-án indult útjára!

Azóta rengeteg minden történt persze, az első 10 évre jellemző egyszemélyes-projekt jelleg után a 10. szülinap környékén kapott az oldal egy nagy design váltást, a totálisan elavult html alap lett akkor lecserélve a sokkal rugalmasabb wordpress motorra… ami egyben azt is lehetővé tette, hogy más cikkírók is csatlakozzanak az oldalhoz, amivel sokkal aktívabb és sokszínűbb lett a hír szekciónk. Ezzel nagyjából egy időben vette át az uralmat a facebook is a közösségi életben, aminek következményeként a hazai ázsiaizenés közösségi élet addigi motorja, a szeretett fórumunk szépen lassan elnéptelenedett, de magának az oldalnak a látogatottságát ez szerencsére nem érintette és azóta is rengetegen olvassátok a híreinket, cikkeinket.

Bulik, koncertek, webshop, conok és még oly sok minden…!
Persze mára a SoundOfJapan bőven nem csak magát az oldalt jelenti…  már nem sokkal az indulás után belefogtunk a buliszervezésbe, először jött a Nippon Shoxx, majd pár évre rá a Nippon Groove is (melynek egyébként pont idén szilveszterkor lesz a 10. évfordulója). Ezekkel kb. egy időben elkezdtünk koncerteket is szervezni, eleinte csak néha-néha egyet, később viszont egyre rendszeresebben. Eddig összesen 32 koncertet hoztunk össze, a pár tucat embert érdeklőktől az ezer fő felettiekig, a legkülönfélébb stílusokban… így többek közt mi hoztunk először visual kei csapatot az országba, később pedig mi tettük fel Budapestet a KPop koncertek nemzetközi térképére is. De az idei évre is jutott három koncertünk, plusz volt még kettő, ahol besegítettünk a szervezésbe, promózásba, nomeg persze a jövő évre is vannak már terveink.

És ezek mellé még persze ott a webshop is, ami szintén időtlen-idők óta segít a hazai rajongóknak, hogy könnyebben és normális árakon juthassanak hozzá a CDkhez, poszterekhez és egyebekhez, plusz a kezdetektől fogva ott vagyunk minden hazai animeconon pulttal, programokkal, koncertekkel és a Mondo magazinban is én viszem a négy oldalas zenei rovatot a soundofjapan nevében.

<3
Szóval eléggé mozgalmasra, izgalmasra sikeredett ez az elmúlt 15 év, rengeteg emlékkel gazdagodtunk, sok-sok nagyszerű embert ismertünk meg, de azért, hogy ez ilyen réges-régóta tart persze elsősorban azoknak jár hatalmas köszönet, akik rendszeresen olvassák a cikkeinket, lejárnak a bulikba és eljönnek a koncertekre. Nomeg persze azoknak, akik az évek alatt bármilyen módon segítették a munkánkat és köztük is külön köszönet a cikkíróinknak, akik a rengeteg elfoglaltságuk mellett is időt szántak arra, hogy magyarul is elérhetőek legyenek az aktuális infók, tényszerű, pontos, pletykáktól és egyebektől mentes módon. És ha már szóba került… lesz erről majd külön felhívás is nemsokára, de újra cikkírókat keresünk, mind a JRock, mind a KPop részbe, szóval aki nyakig benne van ezekben a színterekben és van annyira elkötelezett, hogy írna is róluk rendszeresen, azoknak várom a jelentkezését emailben!

És a tervek
Persze az oldallal kapcsolatban mindig voltak, vannak, lesznek tervek. Voltak eddig is bőven, ezek legtöbbje szerencsére meg is valósult, pár ellenben ilyan-olyan okok miatt végül nem, a jövő évben viszont újra lesz néhény eléggé nagy változás. És itt most nem (csak) arra gondolok, hogy érik az újabb design váltás egy modernebb, mobilbarátabb felületre (erre amúgy sem mernék határidőt mondani, hogy mikor valósul meg), hanem más vonalakon lesznek komoly átalakulások, de erről majd bővebben a maga idejében. Ami a lényeg, hogy maga az oldal megy tovább rendületlenül és az eredeti célok mindmáig nem változtak, azaz továbbra is azért dolgozunk, hogy összefogjuk a hazai ázsiaizenés közösséget és, hogy mindig legyen egy biztos pont, ahova lehet jönni infóért és hírekért.

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB