Főoldal » Hírek, KPop » Show Me The Money 6 – Az idei évad producereinek cypher-je! +utólagos bocsánat kérés a részemről!

Show Me The Money 6 – Az idei évad producereinek cypher-je! +utólagos bocsánat kérés a részemről!

Itt a nyár, itt az új Show Me The Money évad, egészen konkrétan már a 6. Tavaly kicsit hosszabban összefoglaltam nektek a műsorról tudni érdemes infókat és egy elhamarkodott ígéretet is tettem egy projket kapcsán, amit aztán nem sikerült betartanom. Közvetíteni szerettem volna nektek a tavalyi évad alakulását, a kiesőket, indulókat, de az első 2 rész után én magam sem tudtam megnézni az epizódokat és igazából máig nem is tettem. Ennek különböző személyes okai voltak, (elsősorban az egyetemi életem alakulása) ám mivel azóta sem nyilatkoztam ezzel kapcsolatban, most megkése kérnék elnzését attól, aki még is várta volna! Ami idén viszont eddig biztos, hogy most cikket írok a ma megjelent cypher-ről, melyet a 6. évad producerei adnak elő.

Az idei évad zsűrie kicsit másképp alakult, mert nem annyira konkrét kiadóakat képviselenek, (ahogy eddig főleg megszokhattuk) mint inkább az egy időben, egymáshoz közeli karrierű párokat állítottak össze, az viszont biztos, hogy a kettősök nagyon érthető módon lettek összerakva! A kiadott dalban való megjelenésük szerint a csapatok:

  1. Zico és Dean: Az előbbi talán mindenki számára érthető, Dean azonban, mint RnB énekes, elég sok negatív kommentet és kritikát kapott. Azt azonban nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy manapság az RnB és a hip-hop annyira összefolyik, pláne Koreában, hogy sokszor nehéz egy-egy dalt, de főleg egy előadót műfajilag meghatározni. Ráadásul az ifjú énekes néhány éve alatt úgy felkorbácsolta a színteret, hogy szerintem is abszolút helye van a műsorban. Persze lenne nagyobb rapper vagy nagyobb karrierű előadó, de egyrészt azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a tv a nézettségből él, ráadásul Zico-val egy tökéletes ifjú, új vonalú előadó generációt képviselnek. Na meg aztán ebben a cypher-ben sem marad alul!
  2. Dynamic Duo: Gyermeteg tapsikolásba kezdtem a nevüket olvasván, talán azért, mert nekem ők voltak ez egyik első rapper csapat, aki miatt felfigyeltem a műfajra. Choiza és Gaeko, mivel egy csapat, nem is kérdéses miért kerültek össze, és remélem a műsorban való helyüket sem kérdőjelezi meg senki ;) A csapat főleg az okos dalszövegeire, szójátékaira, és a szexi hangzásra épít. Ők talán a leg játékosabbak a producerek közül, már zenei tekintetben.
  3. Jay Park és Dok2: Úgy érzem ők lesznek az egyik közkedvenc csapat! A két rapper jó barátságban és közel egymáshoz éli karrierjét. Mindekttőjük többszörös kiadó tulajdonos és a tipikus életet élvező party arcok. Mindkét előadó volt már korábban is zsűri tag, együtt azonban úgy érzem felejthetetlenek lesznek!
  4. Tiger JK és Bizzy: És végül itt vannak az ős klasszikusok, akik nélkül nem lenne koreai hip-hop, az MFBTY férfi vonala. Őszintén szólva, jól esett volna itt olvasni Yoon Mirae nevét, már csak azért is, hogy a show veszítsen a kicsit túl erős maszkülanitásából, de meg tudom bocsájtani. Persze őket látva, kicsit (kicsit!) érthető mi volt az internetezők baja Deannel, de úgy érzem, ő sem akarja magát összehasonlítani, vagy egy szintre emelni ezzel a két klasszikus zsenivel!

A csapatok tehát megvannak, midnenki egy más generációt és stílust képvisel és szerintem talán az eddigi legésszerűbb felosztást kaptuk. Most már hátradőlve várhatjuk, hogy kezdődjön az show!

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB