Főoldal » Hírek, KPop » Show Me The Money 5 – A hip-hop tehetségkutató legújabb évada

Show Me The Money 5 – A hip-hop tehetségkutató legújabb évada

smtm 5

Tavaly végig követtem a népszerű Show Me The Money hip-hop tehetség kutató 4. évadát, mivel a koreai rap jó ismerőjének és rajongójának tartom magam. Idén, mivel író lettem itt az oldalon, eszembe jutott, hogy esetleg, végig közvetíthetném az epizódokat, feltöltve a megjelenő videókat, híreket, spoiler taggel ellátva kiírnám az eredményeket és a kiesőket, illetve a kevésbé ismert előadókról összeszednék néhány fontosabb infót.  Remélem lesz akinek hasznára lesz ez a cikksorozat, vagy élvezettel olvassa!

A Show Me The Money, tehát az Mnet hip-hop tehetség kutatója, mely immáron az 5. évadot éli meg. Az első még 2012-ben kezdődött, de a sorozat népszerűsége és a nézők száma nem, hogy fogyna, még nő is. A műsorban négy producer csapat válogatja ki a legjobbakat, majd ezeket maguk között felosztva versenyeztetik, hogy végül kié legyen a pénz és az elismerés. Ezek a producer csapatok általában egy-egy kiadót képviselnek és híres, befutott rapperek alkotják. A versenyzők egyébként nagyon különböző helyekről kerülnek ki, az underground hip-hop ismertebb arcaitól, az idol rappereken át, a teljesen ismeretlen közemberekig mindenki részt akar venni. Sőt néha híres, befutott előadók is idekényszerülnek. Ennek az oka, hogy Koreában, bár a hip-hop népszerű műfaj és sok a tehetséges rapper, a zeneipar nem sok lehetőséget ad nekik, így ez egyfajta koldusmunka. Persze van akiből Dok2 lesz és aranyból van a fél háza, de a legtöbben örülnek, ha kerülhet étel az asztalukra. A műsorban sok a visszatérő is, akik korábbi évadban már feltűntek, de hamar kiestek, azóta pedig úgy érzik eleget fejlődtek, illetve régi bandák, előadók is fel bukkannak, akik bár már felhagytak a zenéléssel, szenvedélyüknek érzik és most újra próbálkoznának. Sajnos eddig női rappereknek nem jutott túl nagy tér, de ezért is indították az Unpretty Rapstart, mert a férfiakat sajnos nem fogják tudni legyőzni ebben a műfajban (még ha jobbak akkor sem). Sorban, az eddigi nyertesek Loco, Soul Dive, Bobby és Basick voltak. Vagyis egy fiatal ismeretlen rapper, egy trio, egy idol rapper és egy a családját eltartani akaró, álmait feladott zenész. Emellett azért igyekeznek változatosak is lenni és a showelemek is mindig látványosak.

Az idei évad május 13-án kezdődik. A producer csapatok már összeálltak, Az első Gil és Mad Clown, (akik egyébként nem képviselnek közös kiadót) az előbbi, Gary oldalán a Lessang rappereként lett híres, majd tavaly egy ittas vezetési botrány kapcsán eltűnt, így most fog visszatérni a képernyőre, Mad Clown pedig a SMTM második évadának résztvevője volt. Dok2 és The Quiett képviselik az Illionaire Records-ot, azt hiszem őket nem kell bemutatnom. Simon D és Gray, lesznek az idei AOMG csapat producerei. Végül pedig Zion.T és Kush a YG Entertainment képviselőiként lesznek jelen. Zion.T egyébként márciusban váltott kiadót, mondhatni a műsor hírére, Kush pedig Korea első reggae duójának tagja volt (Skullal az oldalán) majd a YG tehetséges producere maradt (dolgozott pl. a Big Banggel is).

show-me-the-money

A műsor résztvevőiről rengeteg hír felreppent már (mivel nyitott meghallgatásokat tartottak még Amerikában is), de nem akarom sem másoknak, sem magamnak lelőni ezeket a poénokat. Az biztos hogy az idei amerikai sztárvendég Timbaland lesz, illetve, hogy az Infinite Challenge-es csapat is feltűnt. Valamint a tavalyi nyertes Basick szintén meglátogatta a forgatást. További hírekkel még jelentkezem, de szerintem most már csak az első epizódot várjuk!

Illetve itt a teaser:

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB