Főoldal » Hírek, JRock / Visual kei » Shounenki utódzenekarok!

Shounenki utódzenekarok!

Nemrégiben mi is sajnálkoztunk egy sort azon, hogy egy Best Of lemez kiadása után feloszlott a nagyszerű, kicsit inkább a ’90-es évek klasszikus visual kei színterét idéző zenét játszó csapat, a Shounenki. Azt a cikket azzal zártuk, hogy “Reméljük, hallunk még a srácokról a jövőben!” és szerencsére nem is kellett sokat várni a folytatásra, ami mondjuk, nos… egy kicsit érdekesen alakul egyelőre. Azt már lehetett tudni, hogy a csapat négy tagja közül (volt egy support dobosuk is, de ő most nem érdekes) a basszeros Rei felhagy a zenéléssel, a másik három tag azonban máris folytatja, ráadásul nagyjából közösen. Komplikált lesz, szóval figyeljetek:

A Shounenki Rei melletti másik három tagja a kiemelkedően jó hangú énekes Kou és két gitáros, Eiki és Nao volt. Eddig egyszerű, most jön a kavarodás. Szóval: először Kou bejelentette, hogy felveszi a Sera nevet és Hakujitsu no Yume néven (avagy Shiroyume?  mert minden híroldal az előbbi verziót említi, a hivatalos oldal/twitter ellenben shiroyume.jp lett…) új, két tagú zenekart alapít Eiki társaságában, aki pedig mostantól a China nevet használja. Aztán, ha ez nem lett volna elég, bő egy héttel később jött az újabb bejelentés, hogy egy másik duót is elindít, más zenei vonalon, melyben a másik ex-gitáros, Nao lesz a társa, aki itt már Zeru néven játszik majd… míg Kou, azaz Sera ebben a projektben, ami egyébként a Kurohime no Muyuubyou nevet kapta, a Riiza művésznevet használja majd. Szóval kicsit nyakatekert a dolog. De a lényeg a jó hír: mindhárom ex-tag újra aktív, ráadásul az eddigi, egyelőre nem túl sok infóból ítélve eléggé izgalmas, kinézetileg is különleges csapatokat kaptunk.

Végül pedig, hogy egy kicsit átláthatóbb legyen a dolog, összeszedve és képekkel, videókkal illusztrálva, hogy eddig melyik duóról mit lehet tudni (kiadványokról egyelőre egyiküknél sincs infó, ellenben mindkét projekt májusban tartja az első koncetjeit):

Hakujitsu no Yume (白日ノ夢)
Sera
(ex-Kou): ének / China (ex-Eiki): gitár

shiroyume_1604_band

shiroyume_1604_sera shiroyume_1604_china

Kurohime no Muyuubyou (黒姫の夢遊病)
Riiza
(ex-Kou): ének / Zeru (ex-Nao): gitár

kurohime_1406_band

kurohime_1406_riza kurohime_1406_zeru

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB