Főoldal » Hírek, KPop » Seungri: botrányok sora után visszavonulás

Seungri: botrányok sora után visszavonulás

A Big Bang-ből ismert Seungri nagyjából másfél hónapja került a hatóságok kereszttüzébe, először csak egy, majd egyre több ügy miatt és habár tagadja a vádakat, hétfőn bejelentette, hogy az ellene folyó nyomozások miatt véglegesen visszavonul a szórakoztatóiparból, hogy ne keverje (még nagyobb) bajba az ügynökségét, azaz a YG Entertainmentet és a Big Bang-et. Az egész január végén kezdődött, a Burning Sun nevű klubban (aminek Seungri az egyik vezetője) egy vendég és a biztonságiak közt kitört verekedéssel. Elsőre az egész kisebb ügynek látszott, de ahogy jöttek az újabb részletek egyre rondábbá vált az eset és sorra bukkantak elő a klubbal kapcsolatos más problémák is, pár nappal később pedig már ott tartott a dolog, hogy molesztálások, drogügyek és korrupció miatt folyt a nyomozás.

Mivel Seungri csak promóciós vezető volt a klubban, nem volt jelen a szóbanforgó verekedésnél és kijelentette, hogy a klubban állítólag rendszeres droghasználatról nem tudott, meg hát, hogy természetesen egyébként is hamis a vád, ezért ezt az ügyet még jó eséllyel pár nyilvános bocsánatkéréssel simán megúszta volna. Ekkor azonban elkezdtek sorra rászakadni az újabb és újabb botrányok. A legdurvább ezek közül, hogy a cége reménybeli befektetőit prostikkal próbálta lekenyerezni, de felbukkantak hírek egy online chatszobáról is, aminek tagja volt és ahol rejtett kamerás felvételeket posztolgattak a Burning Sun privát szobáiból. De még maga a YG is gyanúba keveredett, amikor az esetek kirobbanása után nem sokkal dokumentumok tömegét semmisítették meg, habár ők állítják, hogy ez csak egy rendszeres, megszokott gyakorlat és az időzítésnek nincs semmi köze a botrányokhoz.

Mindenesetre a hullámok olyan szinten csaptak össze Seungri feje fölött, aki február eleje óta folyamatosan kihallgatásokra jár, hogy pár hete lemondta az összes betervezett koncertjét, most hétfőn pedig bejelentette, hogy visszavonul. A rendőrség pedig ezzel egy időben megtiltotta számára, hogy a vizsgálatok lezárulásáig elhagyja az országot. A YG vezetősége először közölte, hogy az énekes tőlük függetlenül hozta meg ezt a döntést, később pedig jött a frissebb hír, hogy elfogadva Seungri döntését felbontották vele a szerződést, így ezzel hivatalosan is vége a cég és az énekes kapcsolatának. Maga az ügy annyira nagy hullámokat vetett nemzetközi szinten is, hogy még az index is beszámolt róla. Egyébként az egész nem is jöhetett volna rosszabbkor Seungrinak, akinek tavaly hozta ki első szólólemezét, aminek még mindig folytak a promóciói, hamarosan pedig meg kellene kezdenie majd a kötelező katonai szolgálatát is. A chatszobás botrány másik résztvevője egyébként az a Jung Joon Young, aki szólóénekesként, valamint (az eléggé szerencsétlen nevű) Drug Restaurant frontembereként is ismert és aki szintén bejelentette visszavonulását.

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB