Főoldal » Hírek, JPop » [sajtófigyelő] AKB48 balhé a Velveten

[sajtófigyelő] AKB48 balhé a Velveten

Megint áll a bál az AKB48 háza táján és ez (mindenki legnagyobb örömére) elért a Velvetig is, egy index címlapos cikk formájában. A dolog háttere, hogy a csapat egyik tagja, Minami Minegishi (jobbra a képen) vétett a japán szórakoztatóipar idolgyártó részén még a ’60-as években lefektetett szabályok egyike ellen és… fogodzkodjon meg mindenki! húsz évesfejjel… pasizni mert! Borzalom.

A hírességek tönkretételére specializálódott bulvárlapok egyikének lesifotósa persze gyorsan le is buktatta, ami után jött a szokásos bosszú, bűnhődés, kínhalál: egyrészt az aktív AKB tagok közül visszasorozták a tréningcsapatba, másrészt pedig (ki tudja mennyire magától és mennyire produceri utasításra) közzétett egy videót youtubeon, ahol sírva, kopaszra borotvált fejjel esdekel a rajongók bocsánatért és sajnálkozik, hogy íly rettenetes bűnt követett el. Az egész teljesen abszurd eset persze semmi másra nem jó mint, hogy 1-2 napig megint szóbakerüljenek miatta a japán (vagy éppen koreai) lány és fiúcsapatok tagjainak életét a legapróbb részletekig bekorlátozó és meghatárózó szerződések, melyek számtalan hasonló “botrány” kirobbantói voltak és melyek megszegésének következménye mindig nyilvános meghurcoltatás, vagy a szórakoztatóiparból való végleges számüzetés.

Az meg már csak a hab a tortán, hogy míg a magánélet tiltot fúj, csúnya, nemszabad dolog, addig az teljesen rendben van, hogy a sokszor éppen csak kistini lányok (vagy boybandek esetében a fiúk) aligvalamiben pózoljanak a rajongók számára készülő fotóalbumokban. Ahh, mindegy, hagyjuk is inkább a témát. A lényeg, hogy innen, távolról is köszönjük az AKB48 menedzsmentnek, hogy sikerült újabb adalékkal szolgálniuk “a japánok / ázsiaiak” mind hülyék közhelyhez.

Az ügynek azért van mindezek ellenére két pozitívuma is. Az egyik, hogy habár mindig vannak olyan agyhalott rajongók, akik tényleg elfogadhatatlannak tartják, hogy valamelyik kedvencüknek esetleg van magánélete, azért emelett rengetegen voltak olyanok is, akik hangot adtak annak, hogy mennyire abszurdnak tartják ezt a szabályozást. A másik pedig, hogy a sztori másik főszereplőjének, a már nálunk is emlegetett Generations fiúcsapathoz tartozó Alan Shirahamának az ügynöksége ellenben teljesen normálisan állt hozzá az esethez és csak annyit fűztek az egészhez, hogy ez a két fiatal magánügye, amibe ők nem akarnak beleszólni.

Mindenesetre ha valaki kínosan akarja magát érezni és szeretné megnézni a videót (amit egyébként még a BBC is átvett!), akkor megtehetni többek közt itt, a velvetes cikkért pedig klikk az alábbi képre.

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB