Főoldal » Cikkek, KPop » Purple Rain: jófajta rock Koreából

Purple Rain: jófajta rock Koreából

Tavaly a JTBC csatorna Superband című tehetségkutatója több remek új előadóval is gyarapította a koreai zeneipart, méghozzá nem a K-pop, hanem sokkal inkább a rock, illetve az alternatív műfajok terén. A győztes Hoppipolla mellett (melynek énekese I’ll, a zenész-színész No Minwoo öccse) a harmadik helyen végzett Purple Rain is igen érdekes bandává avanzsált, fiatal tagokkal.

A versenyben teljesen lenyűgözték a zsűrit az Aerosmith Dream on című dalának feldolgozásával, melyet sajnos nem tudunk ide beágyazni, de megnézhető a JTBC honlapján (reklámblokkolót ki kell kapcsolni hozzá). Egy későbbi Superband Concert-es fancamet tudunk mutatni:

A műsor után aláírtak egy lemezszerződést és idén februárban kijött első saját kislemezük, a The King Must Die, mely igen jól fogyasztható rock, nagyon fülbemászó refrénnel. A dalt az énekes Chae Bo-hun és a basszusgitáros, Kim Ha-jin írták.

Egy jó rockbandához nem csak jó zenészek és jó dalszerzők kellenek, de elengedhetetlen a jó frontember is. Chae Bo-hun (1992) nem újonc a szakmájában, 2012-ben megnyert már egy egyetemi dalszerző-versenyt, 2015 óta pedig The VANE néven jelentetett meg alternatív rock műfajban több lemezt is, számos televíziós sorozathoz énekelt fel ütős betétdalokat. Jellegzetes hangjára azonnal fel lehet figyelni. 2016-ban és 2017-ben a Duet Song Festival című műsorban az alternatív rock koreai nagyasszonyával, a Jaurim énekesével, Kim Yunával lépett fel és zsinórban ötször nyertek.

A Purple Rain további tagjai: gitáron Yang Ji-wan (1993), basszusgitáron Kim Hajin (1993), zongorán és billentyűn Lee Na-woo (1993), a doboknál pedig a legifjabb tag, Jeong Gwang-hyeon (1997).

Az együttes azonnal felhívta magára a figyelmet, amint meghívták őket a neves és népszerű Immortal Songs című tévéshowba, ahol örökzöld slágereket dolgoznak fel a meghívottak, és egymás ellen versenyeznek. Rögtön az első adásukban megnyerték az est trófeáját egy igen meggyőző, különleges előadással, majd a második alkalommal újra győztek. Legutóbb május 2-án léptek fel, akkor szoros versenyben végül a K-Tigers Zero vitte el a pálmát.

Bár még csak egyetlen saját kislemezük jött ki, olyan együttes, akikre érdemes lesz odafigyelni a jövőben. Végre színesedik az utóbbi időben a kommerszebb K-rock palettája is (alternatív rockban Korea mindig is erős volt).

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB