Főoldal » Hírek, JRock / Visual kei » Ősszel visszatér a Metronome! [Frissítve!]

Ősszel visszatér a Metronome! [Frissítve!]

metronome trio

Reggel érkezett a bejelentés, amelyre igazán senki sem számított: egy új Twitter fiók és honlap indításával tudatta a rajongókkal a Metronome, hogy legutóbbi hivatalos felállása ismét aktivizálja magát! Az örömteli bejelentés dátuma nem véletlen: a zenekar pont hét éve kezdte meg (eddig) határozatlan idejű szünetét. Sharaku (énekes), Fukusuke (gitáros) és Riu (basszeros) bandája szeptember 19-én startol újra egy Zepp Tokyo-s koncerttel – reméljük, sokáig velünk maradnak még.

A Metronome története még 1998-ban kezdődött. A csapat zseniális érzékkel vegyítette a new wave-es és pop-punkos stílust elektronikus elemekkel meg egy jó adag őrülettel, olyan bandák munkásságából merítve inspirációt, mint a Devo vagy a P-MODEL (öltözködésben is). A bizarr műfajhoz hasonlóan aranyos kerettörténetet találtak ki: tulajdonképpen ők a jövőből, 2005-ből utaztak vissza az időben, hogy kicsit feldobják az eladásaikat spéci, futurisztikus muzsikájukkal, amelyet “21. századi vallásos zene”-ként aposztrofáltak. Miután 2009-ben pihenőre vonultak, Sharaku saját chiptune-pop projektjével, a FLOPPY-val, illetve szörfös-elektrós punk-rock bandájával, a GalapagosS-szal foglalkozott, Fukusuke ADAPTER.-ként kezdett szólóprojektbe, illetve a THE BEETHOVEN gitárosaként működött, Riu pedig amellett, hogy néha kisegítette élőben Fukusukét, saját szólójával bíbelődött.

FRISSÍTÉS: A zenekar létrehozott egy hivatalos Youtube csatornát, ahova feltöltötték jó pár régi klipjüket – ha valaki esetleg még nem hallotta volna a banda zenéjét, akkor ITT a remek alkalom az ismerkedésre!

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB