Főoldal » Animecon, Beszámolók, Feature » Nyári Mondocon (2021.07.17-18 @ Hungexpo)

Nyári Mondocon (2021.07.17-18 @ Hungexpo)

Rengeteg idő telt el az utolsó Mondocon és így az utolsó conbeszámoló óta, node közben lement (nagyjából legalábbis) egy kisebbfajta apokalipszis, ami miatt a tavaly januári eleji téli con lett jóideig az utolsó hazai animés gigarendezvény. Közben volt több halasztás, bejelentett, majd lemondott időpont, majd végül a kivárás, hogy mikorra lesz végre megint olyan helyzet, hogy lehet rendezvényeket tartani… és tavasz végére kezdett nagyjából látszani, hogy a nyár közepe már talán jó lehet és szerencsére így is lett: a július közepi dátumot már nem kellett tovább tologatni, hanem (az ostoba oltásmegtagadóknak köszönhetően) még persze biztonsági intézkedésekkel, de ezt már meg lehetett tartani.

Időközben nem csak a nagyvilágban, hanem a Hungexpón is sok minden változott, az évek óta tartó felújítás is felgyorsult, így most a korábban megszokottakhoz képest eléggé más épület-elosztás volt és pl. a K csarnok szakadt szocreál hangulatú terméből a zenés / karaokés terem, meg persze azzal együtt a zenei videós vetítés is átkerült máshova, az A felújított emeletére. Ahol éppen csak megszáradt a festék, viszont a légkondi még nem működött, szóval nem volt teljesen ideális, de legközelebbre talán majd jobban helyrerázódnak a dolgok.

És ha már videóvetítés: máskor mindig a conok közt eltelő kb. három hónap terméséből válogatok… na, most ehhez képest másfél évnyi anyagot kellett besűríteni két órába. Ennek köszönhetően egyrészt sok nagyon jó klip kimaradt (ezeket majd igyekszek legközelebb pótolni), másrészt viszont a végeredmény egy nagyon erős két órányi anyag volt, egy csomó kiemelkedő zenével és videóval, mind Japánból, mind pedig Koreából.

Alább a lista a szokásos linkekkel, plusz a link a giga galériához, de előbb még annyit magáról a conról, hogy habár pultosból, kiállítóból is kevesebb volt és a járvány előtti tömeget most még nem sikerült hozni, de nem sokkal maradtunk el tőle, a hangulat viszont a régi volt és hát… nagyon hiányzott már ez a con élmény. A legaktuálisabb cosplay díjat pedig egyértelműen a Molnár “Nyünyőke” Cecília virágcserép nyerte.

Folytatás október 23/24 hétvégén, az Őszi Mondconon, amihez itt találjátok az FB eseményt.

Nyári Mondocon zenei videós vetítés:
Enhypen: Drunk-Dazed (video)
SiM: Devil in Your Heart (video)
Chanmina: Picky (video)
Jessi: Nunu Nana (video)
Nocturnal Bloodlust: Faceless (video)
Monsta X: Gambler (video)
Koda Kumi: Killer MonsteR (video)
Crossfaith: Endorphin (video)
Ateez: Fireworks (I’m The One) (video)
The Gallo: 極東海賊團-神威- (video)
Aespa: Next Level (video)
JODY: Hajimattenai (video)
My First Story: Underground (video)
Blackpink: How You Like That (video)
Golden Bomber: kubi ga itai (video)
NCT 127: Kick It (video)
Band-Maid: Different (video)
Hyuna: I’m Not Cool (video)
Babymetal: BxMxC (video)
Happiness: Chao Chao (video)
Stray Kids: All In (video)
Kizu: Jigoku (video)
Treasure: Boy (video)
One OK Rock: Renegades (video)
Kyary Pamyu Pamyu: Gum Gum Girl (video)
NCT U: Make A Wish (Birthday Song) (video)
Newspeak: Blinding Lights (video)
Mamamoo: AYA (video)
KARD: Red Moon (video)
The Gazette: Blinding Hope (video)
BTS: Butter (video)
Miyavi: Bang! (video)

Nyári Mondocon 2021 galéria a Facebookon

Ha valaki fel szeretné tölteni a róla készült képeket, akkor légyszi kreditként az InfinteBeat.hu-t említsétek. Facebookon: @infinitebeat.hu / Instagram-on: @infinitebeatphoto

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB