Főoldal » Hírek, Interjúk, KPop » NATY: a koreai metal csapat újra a Dürerben + interjú a zenekarral!

NATY: a koreai metal csapat újra a Dürerben + interjú a zenekarral!

A Korean Rockwave Night-on bemutatkozott koreai metal csapat, a NATY visszatér Budapestre… holnap, azaz november 13-án, pénteken este! Méghozzá megint a Dürer Kertbe, ahol a Junkies koncert zárófellépőjeként szerepelnek 00:35-től… és megintcsak ezért az egyszem koncertért érkeznek Európába. Nem, én sem egészen értem a dolgot, mindenesetre ha valaki megy a koncertre, vagy szereti a jófajta metalt, akkor nagyon érdemes bevárni az ő koncertjüket is, mert veszedelmesen jók élőben. Infó még itt, facebook event pedig itt. Az este menetrendje pedig így néz majd ki:
Nagyterem
20:45 JUNKIE JACK FLASH
21:45 ØRDØG
22:45 JUNKIES
00:35 NATY

Kisterem:
19:45 SNIFFICTION
20:45 ZARATHUSTRA
21:45 MANÖKKEN PROLETARZ
00:15 BANG BANG

naty1511

A Dürer Kert sajtósa révén kaptunk egy, a csapattal készült friss mini-interjút is, melyben Kalocsai Krisztina kérdezgette őket a zenekarral kapcsolatos aktualitásokról és a nyári fellépésről:

Dél-koreai veteránok újra a Dürer Kertben – NATY interjú

A Naty amolyan kelet-ázsiai veterán szupercsapat a metal szcénában. Hogy ezért meglepő, vagy csak úgy általánosságban az, hogy már második alkalommal repülnek el Budapestre csak egy koncert miatt, ezt nem tudjuk eldönteni. Mindenesetre augusztus végén, másik két dél-koreai zenekarral, az épp lagzit is tartó Messgrammal, és a fiatal, feltörekvő GBSG-vel együtt döngölték földbe az arcokat, kétségkívül a legnagyobb show-t csinálva. Hat rövid kérdés, hat rövid válasszal, és ne feledjétek, No sleep ’till Dürer Kert pénteken.

Nyár végén adtatok egy koncertet a Dürer Kertben másik két koreai zenekar társaságában. Milyen élményeitek vannak arról a koncertről, hogy éreztétek magatokat?
Egy kisebb buli volt ez, de annál látványosabb a legjobb értelemben.

Milyen volt a fogadtatás? A közönség valószínűleg akkor még keveset tudott rólatok.
A magyar közönség reakciója számomra nagyon tiszta és közvetlen volt. Ezt tényleg nagyra értékelem.

Várjátok már a visszatérést?
Nos, tulajdonképpen most túl elfoglaltak vagyunk ahhoz, hogy izgatottak legyünk, mert el kellett határoznunk, hogy jövünk, és előkészíteni mindent, mindezt egy hét alatt. De a várakozás folyamatosan növekszik, ahogy közeledünk Budapest felé! Amennyire tudjuk, a Junkies egy kicsit más stílust képvisel, mint amit Naty játszik. Viszont boldogok vagyunk, hogy osztozhatunk velük ezen a szuper színpadon.

A magyarországi koncert egy európai turné állomása lesz, vagy csak hozzánk utaztok el, mint nyáron?
Ez a buli is csak egy alkalmi esemény lesz, ahogy nyáron is. Annyi biztos, hogy erősen érdeklődünk az európai zenei piac iránt, abban a reményben, hogy sok európai országban legyenek fellépéseink. Úgy tervezzük, hogy korábban érkezünk kicsit a városba, hogy megejtsünk egy rövid városnézést is.

Szerintetek mennyire vannak képben az emberek a koreai metal színtérrel az ország határain túl?
Sajnos azt kell mondanom, hogy szinte egyáltalán nincsenek. Rengeteg remek banda van, mégis az egész zeneipart uralja a K-pop, idolegyüttesek, akik tánczenével nyomulnak.

Mivel tölti most a napjait a zenekar? Stúdióztok éppen, vagy terveztek mostanában valamit?
Januárban egy koncertsorozatot tervezünk otthon, és már a következő albumunk is úton van.

Tags: ,

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB