Főoldal » Hírek, JPop » Namie Amuro jövőre visszavonul!

Namie Amuro jövőre visszavonul!

Szerdán robbant az év kétségtelenül legsokkolóbb JPop híre, hogy a japán pop koronázatlan kiránynője, Namie Amuro jövőre visszavonul. Az énekesnő a facebook oldalán angolul is megosztotta a hírt, ráadásul alig pár nappal a pályája kezdetének 25. évfordulóján, szeptember 16-án tartott okinawai koncert után, hogy pontosan egy év múlva lezárja a karrierjét és visszavonul. Habár a posztban okokról nincs szó, azt mindenképpen érezni, hogy végiggondolt és végleges döntésről van szó, ahogy az is kiderül belőle, hogy az utolsó évet még nagyon is aktívan kívánja tölteni és a koncertek mellett várhatunk még tőle egy új albumot is.

Namie ’77-ben született, ’92-ben debütált, hamar az ország legnépszerűbb énekesnőjévé vált, aki emellett egy egész korszakot meghatározó divatikon is lett. Az évtized vége felé az újabb közkedvencek felbukkanásával egy időre visszaesett a népszerűsége, de ezalatt is kihozott pár nagyszerű lemezt, melyeken újabb stílusokkal kezdett kísérletezni és immár teljesen megújulva, a 2000-es évek közepére újra visszakerült a toplisták csúcsára, ahonnan azóta sem lehet kirobbantani. Ezért is ért mindenkit meglepetésként a bejelentés, ami szinte precedens nélküli Japánban, ahol a sikeresebb szólóénekesek többsége még évtizedekkel a csúcsidőszaka után is aktív szokott maradni és Momoe Yamaguchi 1980-as visszavonulása óta nem igen volt olyan, hogy valaki ennyire a csúcson fejezze be az énekesi pályát.

Az utóbbi időben egyébként két hír is befutott új Namie dalokról: a Showtime egy tévés sorozatban, a Hope pedig a One Piece animeszéria egy új különkiadásában szerepel majd, valamint tegnap, szóval már a visszavonulós bejelentés után érkezett a hír, hogy Finally (Finale) címen november 8-án érkezik egy best of album is, amin új és régi, de újravett számok is szerepelnek majd. Erről bővebb infó később, alább pedig a bejelentés teljes szövege:

Dear all fans:
 
Thank you very much for your continuous support.
 
September 16 marked the 25th year since my debut.
I could not have gone 25 years without your support, for which I am
eternally grateful.
 
Thank you!
 
Today, I would like to write about something that I have carried on my
mind and have decided on the 25th anniversary of my debut.
 
I, Namie Amuro, would like to take this opportunity to inform all of my
fans of my decision to retire as of September 16, 2018.
 
I plan to make the last year of my music career meaningful by focusing
my full attention on creating a final album and performing at concerts.
 
Then, I will welcome the date of September 16, 2018 in the best way I can.
 
I hope this year will be filled with wonderful memories for me and the
fans together.
 
Together, let’s make this coming year the best one possible!
 
Namie Amuro

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB