Főoldal » Hírek » Minyo Crusaders a Sziget Fesztivál pénteki napján!

Minyo Crusaders a Sziget Fesztivál pénteki napján!

A két évnyi szünet után visszatérő Sziget Fesztivál egyik legmeglepőbb és legizgalmasabb fellépője egyértelműen a japán Minyo Crusaders, akik augusztus 12-én, pénteken szerepelnek majd a Global Village színpadon. A tíz tagot számláló együttes egészen különleges zenei világot képvisel: a kiindulási alapjúk a japán tradicionális zenék min’yō néven ismert ága, ami eredetileg a leghagyományosabb értelemben vett népdalokat jelentette, azt a fajtát amit munka közben, ünnepeken vagy éppen tánc mellé énekeltek annak idején. A min’yō azonban mára az eredeti, egyszerű, népi jellegétől teljesen eltávolodva kifinomult és végletekig komplikált, sok tanulást igénylő műfajjá vált, amivel inkább csak színházi közegben lehet találkozni.

A Minyo Crusaders viszont az eredeti, táncolós, ünneplős közegébe próbálja visszavinni a műfajt, azonban, és itt jön a csavar, mindezt úgy, hogy a régi dalokat a világzene legkülönbözőbb ágaiból összeszedett hatásokkal keverik. Így kerül képbe az afro beat, a latinos vagy karibi hangzás, a cumbia vagy éppen a reggae. A végeredmény egy nagyon izgalmas, egyedi zenei világ, ahogy az az eddigi egyetlen, 2017-es lemezükön, az Echoes Of Japan-on is hallható.

Szóval ők lépnek fel a Szigeten, ahova persze az aranyárban levő jegyek miatt csak miattunk azért nem reális kimenni, de ha valaki amúgy is ott van pénteken, akkor mindenképpen érdemes lesz elkerülni a Global Village felé és megnézni, hogy milyen is ez a már-már irreális stíluskavalkád élőben.

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB