Főoldal » Hírek, Japán, Noise + Experimental » Merzbow + Pándi – két új közös lemez!

Merzbow + Pándi – két új közös lemez!

A japán zajzene királya, Merzbow (akinek születésnapját mi is évek óta megünnepeljük itt a SoundOfJapan-on) és a magyar dobos Pándi Balázs már évek óta dolgozik együtt, számtalan koncert és több közös lemez fűződik már a nevükhöz és most utóbbiak gyarapodnak kettővel is:

Az eredetileg duónak indult Merzbow / Pándi pároshoz pár éve becsatlakozott a szaxofonos Mats Gustafsson is és a szlovák Tabačka kiadó egy ebben a trió felállásban felvett 2012 áprilisi koncertet adott ki a január 19-én. A Live in Tabačka egyetlen szépséghibája az ára: a csak bakeliten megjelenő kiadvány alapból 20 euro, ami postaköltséggel együtt már 36 körülre jön ki, ami… nos, egy kicsit azért talán túlzás.

A másik kiadvány azonban amúgy is sokkal izgalmasabbnak igérkezik: a Cuts Of Guilt című, márciusban a boltokba kerülő lemezen a trió a noise-rock legendával, a Sonic Youth egykori gitárosával Thurston Moore-ral kiegészülve zúzza majd le a hallójáratokat. A kiadó a Rare Noise Records lesz, a felvételek Londonban készültek tavaly áprilisban, alább pedig a borító és egy fotó a stúdióból:

merzbow1501 merzbow1503

Merzbow, Moore, Gustafsson és Pándio a londoni stúdióban:
merzbow_cuts_moore

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB