Főoldal » Hip-hop + Reggae, Hírek, Japán, Rock » Még több japán EU turné és koncert nyárra!

Még több japán EU turné és koncert nyárra!

Nemrég volt egy nagyobb összeállítás azokról a zenekarokról, akik késő tavasszal és nyáron Európában turnéznak, most pedig itt a folytatás pár akkor kimaradt előadóval és azóta befutott bejelentéssel! Szóval alább: Loudness, KOHH, Man With A Mission, Kikagaku Moyo és Tetsu Arrey.

Kikagaku Moyo
A hetvenes évek eleji pszichedelikus és folk rock zenekarok nyomdokain haladó Kikagaku Moyo legutóbb annak ellenére kifelejtődött, hogy a cikk megjelenése után pár nappal már indult is a turnéjuk, ráadásul a bécsi koncertjükre még be is van tervezve a kiutazás. Most mindenesetre pótlunk, meg a szomszédos koncertig még így  is van két hét, merthogy Bécsbe a maratoni turné végefelé látogatnak majd el (június 29, Arena Wien).

kikagakumoyo2016eu kikagakumoyo01

Man With A Mission
A fura, farkasmaszkokban szaladgáló zenekar fesztiválos fellépésekre érkezik a kontinensre, melyek mellé még beszerveztek két klubkoncertet is… kicsit fura módon az egyiket Páriszba, ahol két napra rá fellépnek a Japan Expo-n is:
2016.07.01 – Finnország, Tuska Festival 2016
2016.07.04 – Anglia, London: Islington Academy
2016.07.07 – Franciaország, Párizs: Le Divan du Monde
2016.07.09 – Franciaország, Párizs: Japan Expo 2016

manwithamission2016

KOHH
Nem gyakran jár japán hip-hop előadó Európában (jó, persze DJ Krush kivételével) és pedig külön ritkaságszámba megy, hogy ne egy DJ, hanem egy rapper jöjjön a kontinensre… Nos, most ellenben pontosan ez fog történni, kár, hogy a nemzetközileg az utóbbi 1-2 évben valamiért nagyon felkapott KOHH közelsem tartozik a színtér legjobbjai közé. Mindenesetre azért ettől függetlenül is örömteli a dolog, mert hátha ezzel beindul valami ezen a vonalon is…

kohh1607eu

Tetsu Arrey (鉄アレイ)
A hardcore punk színtéren legenda számba menő zenekar, amelyik eddig inkább Amerikába ugrott át időnként koncertezni (lásd az alábbi videót), most a finnekhez érkezik egy kétnapos underground fesztiválra.
2016.07.29 – Finnország, Lempäälä: Puntala Rock

Loudness
Az 1981-ben indult Loudness az egyik legismertebb japán heavy metal zenekar és a kevés egyike, akik nemzetközileg is komolyabb ismertséget szereztek. Ők is inkább Amerikában szoktak relatíve gyakran turnézni, most azonban felbukkantak több európai nyári rockfesztivál programjában is. Egyelőre három koncerttel, melyek közül kettő nemsokára, még most júniusban lesz, egy pedig augusztusban a nagy német rockfesztiválon, a Wacken Open Air-en, ahol az egyébként idén a 35. évfordulóját is ünneplő csapat 5-én, 14:15-kor lép fel a True Metal Stage néven futó színpadon.
2016.06.08 – Svédország, Sölvesborg: Sweden Rock
2016.06.17 – Belgium, Dessel: Graspop Metal Meeting
2016.08.05 – Németország, Wacken: Wacken Open Air @ True Metal Stage

loudness2016

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB