Főoldal » Hírek, JRock / Visual kei » Matenrou Opera EU turné a nyáron! [Elmarad!! – Frissítve.]

Matenrou Opera EU turné a nyáron! [Elmarad!! – Frissítve.]

Még véget sem ért a Versailles turné, a B7Klan máris bejelentette a következő visual kei csapatot, ami az ő szervezésükben érkezik Európába és ami nem lesz más, mint a Matenrou Opera! A zenekar, mely tavaly a gitárosuk kiválása után egy Best Of válogatással, egy mini albummal (Phoenix Rising) és az utóbbi időben megszokottól eléggé elütő kinézettel nyitott új fejezetet a történetében most először érkezik saját EU turnéra ami június végén startol Finnországban és hét országban nyolc várost érint (a németeknél dupláznak). Hozzánk legközelebb Münchenben járnak majd, ahol a megszokott Feierwerk lesz a helyszín július 6-án.

Érdekes egybeesés különben, hogy az eddigi egyetlen európai látogatásuk a kontinensen pont a Versailles legelső EU turnéjának vendégeként volt, még 2008 tavaszán, a karrierjük legelején, nem sokkal azután, hogy leszerződtek Kamijo akkori ügynökségéhez (itt egy bónuszfotó az akkori müncheni koncertről). Azóta azonban igencsak kinőtték magukat, így kétségtelenül ideje volt egy újabb európai kiruccanásnak, immár főzenekarként! Jegyárusítás február 10-től a B7Klan oldalán, a turnéprogram pedig alább.

Frissítve (júni 15): Tegnap, alig két héttel az első koncert előtt a semmiből jött a hír, hogy a zenekar lemondja a teljes európai turnét! A hivatalos oldalukra került ki az erről szóló üzenet, ahol két okot említenek: egyrészt “a terrorakciók miatt egyre romló európai közbiztonság” az indok, másrészt pedig azt, hogy valami problémájuk volt a helyi szervezővel is. Kicsit fura módon a B7Klan részéről egyelőre nem jött semmiféle bejelentés, kicsit olyan emiatt az egész, mintha őket is ugyanúgy meglepetésként érte volna a dolog, ahogy a rajongókat, szóval érdekes lesz látni, hogy az ő oldalukról hogyan néz majd ki a történet.

Frissítve (júni 16): Ma reggel a B7Klan végre szintén kiadta a saját közleményét és ez merőben más okokat említ, mint a zenekari bejelentés… és sajnos sokkal reálisabbakat, mint a kb. értelmezhetetlen terrorfenyegetéses verzió. A bejelentés kissé zavarosan fogalmaz, de a lényege kb. annyi, hogy a turné (ahogy az sejthető volt), az érdeklődés hiánya és a döcögős jegyeladások miatt marad el. Emellett nagyon úgy néz ki, hogy a B7 ezzel kb. be is fejezi a vk turnék szervezését. Ami azért (is) nagyon szomorú, mivel az utóbbi években, a visual kei színtér népszerűségének fokozatos megcsappanása óta ez volt az egyetlen cég, ami továbbra is nagyjából rendszeresen hozott a kontinensre turnézni izgalmas, igazi nagyágyúnak számító vk csapatokat. A Versailles, Lycaon, Nocturnal Bloodlust, Born és a Deathgaze turné is az ő nevükhöz fűződött, ami azért eléggé masszív felhozatal, miközben a többi egykor aktív ügynökség vagy teljesen leállt a vk vonallal, vagy pedig még Japánban is teljesen ismeretlennek és érdektelennek számító előadókat hozott a kontinensre. A bejelentés azzal zár, hogy a cég reméli, hogy újra fellendül majd az érdeklődés a visual kei iránt Európában, szóval remény még van, de nagyon úgy néz ki, hogy ezek után még kevesebb esély lesz arra, hogy ténylegesen izgalmas vk zenekarok jönnenek az EU-ba.

2017.06.30 – Finland, Helsinki: Gloria
2017.07.01 – UK, London: Underworld
2017.07.03 – Germany, Köln: MTC
2017.07.04 – Poland, Wroclaw: Firlej
2017.07.06 – Germany, München: Feierwerk
2017.07.08 – France, Paris: La Boule Noire
2017.07.09 – Netherlands, Amsterdam: Melkweg
2017.07.11 – Russia, Moscow: Club Moskva

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB