Főoldal » Feature, Hírek » Liza, a Rókatüdér – magyar vígjáték + japán mitológia és retrópop!

Liza, a Rókatüdér – magyar vígjáték + japán mitológia és retrópop!

lizaarokatunderJövő héten egy egészen különleges magyar film kerül a mozikba: az abszurd romantikus vígjátékként beharangozott Liza, a rókatündér sztorija röviden annyi, hogy egy fiatal ápolónő (Balsai Móni) körül hirtelen elkezdenek hullani a neki udvarló férfiak és miután a kissé furcsa jóbarátjának, a fiatalon elhunyt japán táncdalénekes, Tomy Tani (David Sakurai) szellemének (!) segítégével nyomozni kezd, hogy mi is lehet az ok, rájön, hogy jó eséllyel az, hogy ő valójában egy, a japán mitológiából ismert elátkozott rókatündér.
Ez persze már önmagában is eléggé érdekesnek hangzik, de még nem feltétlen lenne ok arra, hogy foglalkozzunk a filmmel, főleg nem kiemelten, a főoldalon… a készítők azonban nem álltak le annyinál, hogy beleszórtak pár egzotikus japán utalást a filmbe, hanem Tomy Tani figurája kapcsán nyakig ásták magukat a hatvanas évek japán táncdalainak világába és amellett, hogy maga a karakter is maximálisan hiteles lett, összehoztak neki egy egykori slágert is, ami már-már zavarbaejtő tökéletességgel idézi meg a korszak japán popdalainak hangzását.
A szöveget Eiko Toda írta, a zenéért és énekért Tövisházi Ambrus felelt (aki egyébként az Erik Sumo Band, a Péterfy Bori & Love Band és az Amorf Ördögök révén ismert és még a japánok döcögős angol kiejtését is hihetetlenül jó hozza), az énekest játszó David Sakurai pedig már önmagában is érdekes figura: félig japán származású, de Dániában született, majd 18 évesen Japánba ment színpadi és filmes színészetet tanulni… majd vissza Dániába és azóta európai filmekben játszik (imdb profil).

Ráadásul az egyik, még a korszakra jellemzően bugyuta angol címével (Dance Dance Have A Good Time) is a tökéletes hitelességre törekvő dal egy baromi jópofa külön videót is kapott, szóval az előzetest mellett azt is megtaláljátok alább. A film február 19-től debütál a mozikban, a filmzene eléggé kalandos elkészültéről pedig a Recorder blogos interjúból tudhattok meg többet.

A teljes filmzene:

Erik Sumo & The Fox-Fairies: Dance Dance Have A Good Time

Liza, a rókatündér előzetes

lizaarokatunder_tomytani

Frissítés (feb 16): Remix! + karaoke!

Dance Dance Have A Good Time (Sero Muki Remix) + Karaoke!

Tags: ,

1 komment

  1. avatar Jozska says:

    Nagyon nagy film.
    Eleinte művészfilmnek éreztem, de a sajátos humora, a színészek alakítása és ez a számomra fülbemászó zene végül teljesen lebilincselt.
    Én nem azt mondanám, hogy nyomozni kezdett a hősnő, az én megítélésem szerint inkább a szellem mutatta meg neki és ő magára ismert.
    Én szeretem a horror műfajt is és bár ez a film nem az, de annak aki borzong a pokolra juttató ördög gondolatától, annak nem ajánlom ezt a filmet.

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB