Főoldal » Hírek » Koreai Filmfesztivál a héten!

Koreai Filmfesztivál a héten!

koreaifilmfeszt1411

A héten, hétfőtől péntekig ingyenes koreai filmfesztivál lesz (immár sokadik alkalommal) Budapesten (az Urániában és az Örökmozgóban), valamint ezzel párhuzamosan két vidéki városban, Szegeden és Pécsen is. A tematikus szelekció nagyon széles palettáról válogat, így lesz a héten dráma, vígjáték, akció-, történelmi-, animációs- és háborúsfilm, rövidfilm válogatás, sőt még egy koreai-magyar koprodukció is. A pontos film és vetítés listát a filmfesztivál oldalán találjátok: koreaifilm.hu.
Frissítés: külön érdekesség, hogy a Ködbe Veszve című film a JYJ / ex-DBSK tag Yoochun főszereplésével készült!
Alább a hivatalos ajánló a fesztiválhoz:

Immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre a szakma és a közönség köreiben is rendkívül nagy sikernek örvendő Koreai filmfesztivál, idén több helyszínen is, így Budapesten az Uránia Filmszínházban, az Örökmozgó Filmmúzeumban, Szegeden a Belvárosi Moziban és Pécsen a Civil Közösségek Házában.

A november 10 és 15. között megrendezésre kerülő programon a magyar néző számára különleges hangulati világot sugárzó, érzelemgazdag és szuggesztív koreai filmgyártás legjobbjai közül 23 alkotása lesz látható. A fesztivál hivatalos megnyitójára november 10-én 18 órakor kerül sor az Uránia Filmszínházban, egy különleges koreai táncbemutatóval megfűszerezve. A vetítéseket koreai és magyar rendezők kötetlen beszélgetése, közönségtalálkozó, illetve magyar filmkritikusok koreai filmiparral kapcsolatos beszélgetős estje is kiegészíti.
Természetesen mindegyik alkotás ingyenesen tekinthető meg, eredeti nyelven, magyar felirattal.

A filmhét tematikája és a bemutatásra kerülő filmek mondanivalója a koreai emberek világát meghatározó jelképek köré épül. Hétfő a Hold, a gazdagság, nőiesség, életerő; kedd a tűz, a küzdelem, a háború; szerda a víz, az élet forrása, de egyben a pusztítás; csütörtök a fa, az élet oltalmazása, az otthon, a művészi inspiráció; péntek a fém, és egyben a fémből készült fegyvereket elpusztító béke őrzőjeként is ismert mítikus állat, a Bulgasari napja.

Tags: ,

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB