Főoldal » Hírek, Japán, Rock » KA.F.KA – hamarosan jön az első mini album

KA.F.KA – hamarosan jön az első mini album

kafka band

Masami Tsuchiya legújabb formációja, a KA.F.KA még 2013 nyarán alakult, és azóta is szórványosan koncerteznek. Végre-valahára azonban eljött az ideje némi stúdiómunkának is, ennek gyümölcsét pedig mi is hallhatjuk nemsokára! A magát “huszonegyedik századi new wave zenekar”-ként definiáló csapat első mini albuma, a Fantôme † Noir május 9-én jelenik meg. A borítót, tracklistát és beharangozó dalt lentebb láthatjátok-hallhatjátok.

kafka fantome noir cover01. Jack The Midnight
02. The Prisoner
03. Yoake mae~Before the Dawn~
04. Labiera Beladen
05. Silent Party
06. Coyote

Érdemes szót ejteni a bandatagokról is, hiszen igazi underground veteránok jöttek itt össze egy kis örömzenélésre: a mikrofonnál Issay (DER ZIBET) hallatja hangját, a szintetizátort Ken Morioka (ex-SOFT BALLET) kezeli, a basszgitáros teendőkért Koji Ueno (ex-THEE MICHELLE GUN ELEPHANT) felel, a dobokat pedig Motokatsu Miyagami (ex-The Mad Capsule Markets) üti – és persze ott van maga a gitárfelelős/dalszerző, Tsuchiya, aki még a ’70-es évek óta stabil tagja a new wave színtérnek (előbb az Ippu-Do frontembereként, majd a kultikus angol Japan zenekar support gitárosaként, azóta pedig szólóban).

Tsuchiya egyébként azt nyilatkozta, hogy a közelgő kiadvány és a tavalyelőtti szólólemeze szorosan kapcsolódik egymáshoz koncepcióban (nem is beszélve a zenekartagok közötti átfedésről), így érdemes egy munkaként hallgatni/kezelni a két művet, mintha csak egy vinyl “A” és “B” oldalai lennének.

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB