Főoldal » Hírek, KPop » Hyuna – Olvadás az őszi hidegben! [Frissítve!]

Hyuna – Olvadás az őszi hidegben! [Frissítve!]

Úgy tűnik, a pletykák igaznak bizonyultak: a 4minute-ből is ismert Hyuna októberben ismét visszatér a zenei piacra.
Az énekesnő első szóló kiadványa a 2010-es évben megjelent Change volt, melynek címadó dalát a BEAST-ből jól ismert JunHyung-al közösen készítette el. A single meghozta az ismertséget és alapjaiban változtatta meg az énekesnő stílusát. Persze botrányoktól ez sem volt mentes: a videót újra kellett vágni, mert a a szakértők szerint a tánc túlságosan erotikusra sikerült és így 19 éves kor alatt senki számára nem megtekinthető. Újravágták, majd újra kaidták. Ekkor már SBS 15-ös korhatárt szabott, az MBC pedig mindenki számára elérhetővé tette.

A 2010-es év során további kislemezeket és dalokat jelentetett meg Hyunah kiadója, a Cube Entertainment. Az énekesnő sok más ismert koreai előadóval dolgozott együtt: a Love Parade (február) kislemezen a T-Max-ból ismert Park Yun Hwa-val; az Outlaw in the wild (április) kislemezen, amelynek producere E-Tribe volt, Nassun-al; illetve a FADDY ROBOT FOUNDATION-nek dolgozott olyan nevekkel mint Verbal Jint, Ouitsider vagy éppen a Block B-ből ismert Zico. Ebben az évben még megjelent egy közös dala egy másik énekesnővel, G.Na-val is.

A rákövetkezendő, 2011-es évben sem maradt tétlen. Több előadó lemezén is közreműködött, illetve megjelentette saját mini albumát Bubble Pop címmel, amelynek videóklippjében főszerepet kapott az MBLAQ-es Lee Joon.
Szintén ebben az évben még kiemelkedően nagy sikert hozott a BEAST-ből ismert HyunSeung-al közösen alkotott duója, a Troublemaker is.

2012-ben nem nagyon hallatott magáról szólóban. A legnagyobb port talán PSY Gangnam Style című dalának női vokálos verziója kavarta, amely az Oppa is my style címet kapta. Most pedig ismételten egy mini-albumot jelentet meg a Cube gondozásában. A kiadvány a Melting címet kapta, promó dala az Ice cream, melynek producere a Brave Brothers, tervezett megjelenés pedig október 17.

Időközben a megjelenés, mint az Koreában nem túl meglepő, néhány nappal későbbre csúszott, így Hyuna albuma végül október 22-én jelenik majd meg. Ennek az oka azonban igen egyszerű: az énekesnő kiadója, a Cube Entertainment nyilatkozatából kiderült, hogy a késedelem oka mindössze annyi, hogy szerettek volna egy még erősebb még profibb koreográfiát összehozni a hamarosan megjelenő Ice cream videóklippjéhez.

A tegnapi nap során vagyis október 14-én pedig kijöttek az első fotók, melyek a hamarosan megjelenő Ice cream című dalt promótálják. A kiadó ígérete szerint igen erős hip-hop hatás érződik majd a dalon, ami a producerként közreműködő Brave Brothersnek köszönhető.

A tegnapi, október 17-ei nap folyamán aztán újabb fotók láttak napvilágot, illetve most már ismert a teljes tracklist is, amely összesen 5 dalt vonultat fel.

Tracklist:
1. Ice Cream
2. Very hot
3. Don’t fall apart
4. Unripe apple (feat. Ilhoon from BTOB)
5. To my boyfriend

Végül pedig megérkezett az énekesnő sokak által várt mini albuma, amely a fent említett dalokat tartalmazza, ahogyan azt már a Cube Entertainment már beharangozta. De nem csak a mini album került nyilvánosságra, hanem a vadonatúj videoklip is, amely az Ice cream című dalhoz készült Maboos közreműködésével, illetve PSY vendégszereplésével.

 

Tags: ,

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB