Főoldal » Hírek, KPop » Hol tart az év K-Pop botránya?

Hol tart az év K-Pop botránya?

Két hete már írtunk részletesebben a január végén még relatíve kisebb ügyként induló balhéról, ami a (most már ex) Big Bang tag Seungri körül robbant ki, majd miután őt az újabb hullámok teljesen maga alá temették, szépen lassan elkezdtek eljutni másokig is, újabb ügyeket és neveket a felszínre dobva. Azóta is egyre duzzad a botrány, ami most már az FTIsland, a CNBlue és a Highlight egyes tagjait is érinti. Szóval nézzük át gyorsan, hogy mi is történt az utóbbi kb. két hétben:

Jung Joon Young és a videók
Legutóbb ott hagytuk abba, hogy Seungri kilépett a Big Bang-től, valamint a a YG-től és folyamatosan kihallgatásokra jár, rajta kívül pedig még a szólóénekesként és a Drug Restaurant frontembereként ismert Jung Joon Young keveredett éppen bele az ügybe egyre mélyebben. Utóbbinak a balhéja részben független Seungri prostitúció, drogok és korrupció körül forgó ügyétől, de a maga módján még rondább az egész eset: Young ellen a vád az, hogy rejtett kamerás szexvideókat készített, majd ezek felvételeit terjesztette, többek közt egy olyan chatszobában is, ahol több más idol, így Seungri is tag volt. Őt lekapcsolták a rendőrök, elismerte a vádakat és bejelentette, hogy visszavonul a szórakoztatóiparból… mondjuk mást nem is nagyon tudott volna csinálni, ugyanis amint robbant az ügy természetesen azonnal kirúgták az összes tévéműsorából és visszamondták minden más tervezett szereplését is, valamint minden valószerűség szerint sok évnyi börtön vár rá.

Újabb nevek, újabb ügyek
Az eset azonban még innen is tovább gyűrűzött és hamarosan három másik idolt is elért: Yong Junhyung-ról (Highlight, korábban Beast) kiderült, hogy ő is kapott a videókból, megnézte és a fő vádlottal megtárgyalta őket és habár tudta, hogy illegális felvételeket néz, nem tett róla bejelentést. Először tagadta a vádakat, de később elismerte őket és bejelentette, hogy kilép a Highlightból. Lee Jong Hyun (CNBlue) hasonló vádak miatt került a célkeresztbe, plusz tőle olyan üzenetek is előkerültek, ahol kéri Jung Joon Young-ot, hogy küldjőn már át hozzá valami csini és fiatal lányt, akivel eljátszogathat. Ő bocsánatot kért, részben tagadja a vádakat és habár sokan követelik, egyelőre sem ő, sem az ügynöksége nem kezdeményezte, hogy kilépjen a csapatából. De a legrosszabb helyzetben az újabb vádlottak közül az FTIsland-ből ismert Choi Jong Hoon van jelenleg, aki szintén tudott a rejtett kamerás képekről és videókról, de emellett amiatt is célkeresztbe került, mert egy, a chatszobás társasággal kapcsolatban levő rendőrfelügyelővel elintéztette, hogy ne legyen ügy egy 2016-os ittas vezetéses esetéből, plusz K-Pop koncertes VIP jegyeket ajándékozott a felügyelő szintén magas rangú rendőr feleségének, de azt még vizsgálják, hogy az ittasvezetős eseten kívűl is kapott-e valami ellenszolgáltatást ezekért cserébe. Miután felszínre került a neve, ő is bejelentette, hogy visszavonul.

Seungri mindent tagad
De ha ez még nem lenne elég, menet közben még szerencsejátékkal és illegális sportfogadással kapcsolatos vádak is előkerültek, amik elsöpörtek pár színészt és tévés celebet is. A szerencsejáték vádak elérték Seungrit is, valamint újabb, droghasználattal és rendőrségi vesztegetéssel kapcsolatos bizonyítékok is felbukkantak vele kapcsolatban, de ő mindent tagad. Persze a korábban nyilvánosságra került, Jung Joon Young-al váltott üzeneteiről is eleinte azt állította, hogy hamasítványok, de miután kiderült, hogy ez nem igaz, most éppen azt állítja, hogy mivel régiek, 2015-ösek, így egyszerűen csak nem emlékezett rájuk, meg egyébként sem gondolt semmit komolyan abból, amit akkor írt. De egyébként is áldozatnak állítja be magát, az egyetlen kisebb ügy, amiről elismerte, hogy tudott róla, hogy az egyik hozzá köthető szórakozóhely egy ideig szándékosan helytelenül étteremként volt bejegyezve, de ez egy régi eset, ami már évekkel ezelőtt le lett zárva és a hely is rég kifizette az ezért kiszabott büntetést. Minden mást tagad, áldozatként állítja be magát, aki nagyrészt nem is ismeri ezeket az embereket, akikről szó van és azt mondja, hogy nem tudott semmilyen törvénytelen esetről, ami a klubokban vagy máshol történt, a prostitúció szervezésével és vesztegetéssel kapcsolatos vádak mind félremagyarázások és állítása szerint, amikor személyesen találkoztak Jung Joon Young-nak is mondta, hogy hagyja abba a rejtett kamerás videós dolgot, mert még bajba kerül (de persze közben láthatólag nem jutott eszébe, hogy ez bűntény, amit kötelessége lenne jelenteni).

Jelenleg itt tart az ügy és egyelőre megjósolni is lehetetlen, hogy még mi derül ki a későbbiekben. Mindenesetre, ha van valami komolyabb, karriereket is érintő fejlemény, akkor természetesen mi is beszámolunk majd róla.

forrás

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB