Főoldal » Beszámolók, Feature, Koncertek, KPop » Goldmund (2016.11.25 @ ZegZug)

Goldmund (2016.11.25 @ ZegZug)

Ahogy októberben megírtuk, a kissé underground synth pop duó a Goldmund, egy EU turné keretében Magyarországra is ellátogatott. Kissé meglepetés volt a koncert, hisz nemigen vették fel a kapcsolatot semmilyen hazai szervezővel, vagy nagyobb egyesülettel, a Facebook reklámok hatására az infó azonban elég hamar elért mindenkit.

A helyszín a ZegZug volt, ami inkább nevezhető egy kocsmának, melynek előadótere a föld alatt helyezkedik el. Barátnőmmel, egy órával a jegyvétel előtt, vagyis 6-ra mentünk oda, mert már egy hónapja nagyon ráspanoltam magam a koncertre és féltem, hogy nem jutunk be. A Facebook esemény alatt ugyanis kifejezetten sokan jeleztek vissza, hogy jönnek, ennek ellenére meglepett, hogy mikorra odaértünk, a csapos sem a jegyekről, sem semmiről nem tudott tájékoztatást adni. Mondván más a tulaj, ami lent folyik, az nem az ő dolga. Hogy a banda ott van és próbál az viszont biztos volt. A turnészervező Snake Agency-től úgy 7 fele megjelent egy srác, körbekérdezgette fent, van-e VIP jegyünk, ami meglepett. Igaz, hogy úgy hirdették, hogy ilyet is lehet elővételben venni, de az esemény alatt máig az áll: az elővételes jegyek vásárlása hamarosan kezdődik. De gondolom valamilyen hivatalos oldalon mégiscsak volt jegy. Mondjuk nem sérelmezem, mert amúgy is sima belépőt akartam váltani. Az együttes már ekkor sem féltette magát az emberektől, néha feljöttek, hogy például a mosdóban fogat mossanak, de az sem zavarta őket, ha próba közbe lement hozzájuk valaki. Majd 8 előtt valamivel a szervező beállt a lépcsőhöz és a meghirdetett 2000Ft ért cserébe leengedte az embereket.

goldmund2016bp

Ekkor jött az első meglepetés, nagyjából 40-50 ember gyűlt csak össze, így végülis családias hangulatban telt a dolog. Kis csúszás után aztán megjelent a két srác és az ülő, félénk közönséget igyekezték arra buzdítani, hogy előrébb menjenek. Nekünk nem is kellett kétszer mondani, beálltunk az első sorba. Mikor elkezdték első néhány nagyobb számukkal, mint az Alive vagy a Seoul a közönség még inkább lötyögött, hiába próbálkoztunk a táncolással. Nem is csoda, hogy a banda többször igyekezett mindenkit lelkesíteni, tapsolásra, hurrogásra késztetni, végül beletörődtek, mondván a magyar közönség nagyon félénk. A dalok között igyekeztek minél többet kontaktálni a közönséggel, nagyon közvetlenek és kedvesek voltak. Általában angolul szóltak, de ha becsúszott a koreai, örömmel látták, hogy a legtöbbeknek az sem okoz gondot. Beszéltek az egy napos budapesti élményeikről, (mint pl. Youngmin a közhelynek számító Budapest póló helyett, egy Unicumosat vásárolt és ebben is lépett fel) és a korábbi koncertiekről. Egyszer aztán két szám közt, bejelentették, hogy most jön az, amikor feljöhet valaki a színpadra, de mivel nem kaptak rá reakciót, szóltak hogy ilyenkor szokás sikítozni, ami meghozta az eredményt. :D Igyekeztek olyat találni, akinek vagy aznap este, vagy a közelben van a születésnapja és végül találtak is egy lányt, akit poszterrel ajándékoztak meg. Őt követte egy srác akinek a stílusa nagyon megtetszett nekik, valamint egy lány aki velem és barátnőmmel együtt, lelkesen, táncolva élvezte a koncertet. Ő egy Taeyang féle Eyes, Nose, Lips szerenádot is kapott! Elismerték, hogy hát igen, az ő számaikat nem mindenki ismeri, ezért nyúltak a híresebb kpop előadókhoz és ezek után még egy Zico Boys & Girls és iKON My Type feldolgozás is jött! Ezt már nagyobb lelkesedéssel is fogadta a közönség, együtténekléssel és ugrálással. Ezután folytatták néhány számukkal és a Mermaid c. dalukat a megszokásból a közönséggel szeretik énekelni, de minthogy koreai a dalszöveg, beérték azzal is, ha mindenki csak az Oh-oh-oh rész éneklésébe száll be! :)

goldmund2016_09

A koncert sajnos lement, mire a közönség belemelegedett, de ekkor jött csak a java. Igaz, hogy úgy hirdették az eseményt: Kpop party a Goldmunddal, arra legkevésbé sem számítottam, hogy ezt szó szerint értik. A szervező technikai nehézségek után a laptopjáról bedobott pár kpop számot, majd az együttes elkezdte a posztereik dedikálását. Mire pár szám lement és csak 20 fő körül maradtunk, az énekes Hyun Tae lelkesen állt be közénk táncolni, mindenkihez odament kicsit, beszélgetett táncolt. Egyáltalán nem tartották a félénk, vigyázó híresség image-et. Szívesen csináltak képet is bárkivel, ittak, szórakoztak, beszélgettek. Elképesztően közvetlenek voltak, így a kezdeti kissé kínosan lézengős koncertből egy egész jó házibuli lett!

Bár voltak kétségeim az alacsony nézőszám miatt, már csak azért is, mert mindenki kínosan érezte magát ugrálni, lazulni úgy, hogy nem rejti el a tömeg, de a végére sokkal nagyobb élményeket szereztem mint amire számítottam! Sose gondoltam volna, hogy egy énekes személyesen, négyszem közt nekem is megköszönje, amiért részt vettem a koncerten! A szervezés tehát káosz volt, a tömeg nem volt a legerősebb, de a két srác mindent elfelejtetett velem, ami hibának róható fel! Máskor is kérünk ilyen indie bandákat Budapestre, bár igaz, sajnos nem rajtunk fognak meggazdagodni! Aki pedig lemaradt, hallgassa élvezettel a youtube csatornájukon elérhető 3 albumuk számait, a korábbi cikkünkben itt!

Beszámoló: Anii-chan // Képek: Case

Tags:

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB