Főoldal » Hírek, JPop » FEMM: feldolgozásalbum karaokekedvencekkel! [Frissítve videóval!]

FEMM: feldolgozásalbum karaokekedvencekkel! [Frissítve videóval!]

Az első lemezük modern partyhangzása után a FEMM immár tavaly év eleje óta folyamatos retró trippen van, ami eddig annyiból állt, hogy az aktuális dalaikban az útóbbi évtizedek különböző korszakaihoz nyúltak vissza elemekért (ilyen volt a Countdown / Neon Twilight, valamint a legutóbbi Do It Again is), most azonban szintet léptek és összehoztak egy albumnyi feldolgozást a ’80-as, ’90-es évek JPop klasszikusaiból!

Az egész még három hete kezdődött, amikor hirtelen, előzetes bejelentés nélkül előálltak egy háromszámos kislemezzel, melyből két dal már ehhez az új, 80s/90s J-POP REVIVAL néven futó feldolgzásos projekthez tartozott (a harmadik meg vitte tovább az “új, de hangzás alapján lehetne régi is” vonalat) és ezt múlt héten követte egy újabb single még két átdolgozással. És utóbbival együtt érkezett a hír, hogy a hó végén, a projekt lekerekítéseként érkezik a teljes, a projekttel megegyező című album is. Ezen szerepel az eddig megjelent négy dal, plusz nyolc másik és… igazából a dalválasztás sok meglepetést nem tartogat. Tényleg igazi klasszikusokat szedtek elő, olyanokat, amiket már többnyire sokan mások is feldolgoztak, szóval a tracklista egy kicsit egy karaoke bár legalapabb lejátszási listájához hasonlít, de így is érdekes lesz hallani, hogy a producerek hogyan igazítják a daokat a duó sajátos stílusához.

A kiválasztott előadók közt olyanok vannak, mint a the brilliant green (a Tommy february6/heavenly6-es Tomoko Kawase eredeti zenekara), az arénás pop-rockos Personz, a rettenetes énektudású idolprototípus Yuki Saitou, a funk legenda Kome Kome Club, a FEMM-előkép Wink, de a kiválasztott dalok közt ott figyel a Sumire Septeber Lover is, ami eredetileg az Ippudo new wave alapcsapaté volt, nemzetközileg azonban már a Shazna feldolgozásában futott be egy kis karriert még a tengerentúli visual kei színtér kialakulásának hajnalán.

A két digitális kislemezzel ellentétben az album már kijön CD-n is, közreműködőként pedig felbukkan a FAKY négy tagja, valamint a szólóénekes Yup’in is (azaz, igazából a teljes FAMM’IN). A produceri munka az angol MYLK és a megszokott FEMM csapat részét képező Radical Hardcore Clique kezét dícséri a három kiadvány borítóját pedig a szintén angol Max Prentis készítette. Videó egyelőre nincs, a tracklistákat viszont, az eredeti előadók neveivel megtaláljátok alább.

Frissítve (okt 18): Megjött a videó is, méghozzá a Wink feldolgozáshoz és ahogy a hangzás aktuálisabbá tétele mellett a dal is hűen követi az eredetit úgy a klip is hasonlóan tesz… ugyanis a FEMM gyakorlatilag kockáról-kockára újraforgatta a klasszikus videót, csak persze kissé más ruhákkal és sokkal robotosabb mozgással:

My Revolution
2017.09.13
01.My Revolution feat. Akina, Anna & Mikako from FAKY
02.Konyaha Boogie Back (Nice Vocal) feat. Lil’ Fang from FAKY & Yup’in (Radical Hardcore Remix)
03.Falling For A Lullaby

sotsugyo / Roman hikou
2017.09.27
01.sotsugyo (Radical Hardcore Remix)
02.Roman hikou

80s/90s J-POP REVIVAL
2017.10.25
01 My Revolution feat. Akina, Anna & Mikako from FAKY [Misato Watanabe]
02 CANDY GIRL [hitomi]
03 淋しい熱帯魚 (samishii nettaigyo)[Wink]
04 どんなときも。 (donnatokimo.)[Noriyuki Makihara]
05 すみれ September Love [Ippudo]
06 There will be love there -愛のある場所- (-ai no aru basho-)[the brilliant green]
07 Dear Friends [Personz]
08 浪漫飛行 (Roman hikou)[Kome Kome Club]
09 卒業 (sotsugyo)[Yuki Saitou]
10 BELIEVE IN LOVE [Lindberg]
11 SEVEN DAYS WAR [TM Network]
12 今夜はブギー・バック (nice vocal) feat. Lil’ Fang from FAKY & Yup’in (Konyaha Boogie Back)[Scha Dara Parr and Kenji Osawa]

Tags: , , ,

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB