Főoldal » Hírek, KPop » Egy kis hip hop összefoglaló Koreából!

Egy kis hip hop összefoglaló Koreából!

Basick

A hip-hop Koreában egy nagyon széles, népszerű műfaj így naponta adnak ki számokat, klipeket a különböző előadók és sokszor már nem bírom az iramot. Szintentartás végett, nézzük inkább összefoglalva mi is jött mostanság ami érdekes lehet!

Tamil: In The Club

Tamil egy 2010 óta aktív de igazán tavaly debütált rapper, aki mostani In The Club c. számával kevésbé mondható hip-hop előadónak. Van ugyan benne némi rap betét, de inkább egy party számról van szó, ami nem is meglepő hiszen a Party King c. albumán jelent meg, mely egy 11 számos lemez. A főszám egyébként egy nagyon más stílusú lassú dal a Midnight, ami már inkább hip-hop! Az előbbi szám azonban nagyon hallgatható és élvezetes, ezért is került most elő itt!

Basick: Nice (feat. G2, Hwasa of Mamamoo)

Basick mióta megnyerte a Show Me The Money 4-t eléggé központi személy lett, és elég sok lemezzel jött ki, ezúttal éppen a kicsit visszafogottabb Nice c.  nyári számmal.  A dalban az említett tehetségkutató idei szériája által felkarolt, underground körökben istenként tisztelt G2 és a rapkörökben nagyon népszerű Mamamoo-s Hwasa vettek részt. A klip nagyon szép, szó szerint, a képek főleg HD-ben gyönyörűek, a dal kissé lazább már-már lagymatag de szerethető.

Ja Mezz – Memento (feat. the Quiett)

Ha már az előbb a SMTM4-t emlegettem, a héten még egy azóta felkapott énekes, Ja Mezz tért vissza albummal melynek címe Memento. A lemezen két szám van, az egyik az azzal azonos című dal, a másik a Hade$ és mindkét darab klipet is kapott. Ja Mezz nem igazán vidám dalairól híres, mint inkább gengszter stílusáról, ahogy erről ez a single is árulkodik.

Epino: Map

A héten még egy elsőklipes, eddig ismeretlen előadóról beszélhetek, aki nem más mint Epino. Eddig 2 albuma és 3 száma jelent meg, most pedig 3. albumát adta ki, melyhez klip is jelent meg. A Map c. dal egy nagyon nagyvárosi stílusú, utcai vonalú, amolyan igazi underground szám lett. A klip nem túl kreatív, gondolom ezért próbálkoztak fekete-fehérbe mert az “művészibbé” teszi a dolgokat, de hát nem is az a lényeg!

Mára ennyi, aztán jelentkezem még hasonló összefoglalókkal!

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB