Főoldal » Hírek, JRock / Visual kei » DIR EN GREY – decemberben jön az új album! [Frissítve, videóval!]

DIR EN GREY – decemberben jön az új album! [Frissítve, videóval!]

dir en grey arche band new

A DIR EN GREY tegnapelőtt kezdte meg spéci múltidézős PSYCHONNECT -Mode Of “GAUZE”?- turnéját, és persze a rajongók nem maradtak jó hírek nélkül: eddig is lehetett tudni a banda következő lemezéről, hogy valamikor év vége fele jön ki, mostanra azonban pontosították a dolgokat és címet is kaptunk! Az album címe ARCHE lesz és december 10-én fog megjelenni.

A zenekartagok elmondása szerint a cím a görög “eredet” szóra utal, és ha hihetünk szavaiknak, megint valami különlegesre számíthatunk, ami egészen el fog térni az előző nagylemez világától. A banda egyébként már bevett egy vadonatúj (egyelőre cím nélküli) dalt is koncertes repertoárjukba, ami a jelenlévő nézők szerint egy tömör, de annál komplexebb szerzemény gyors metalos riffek és torzítatlan gitárok keverékével, végig dallamos énekkel.

FRISSÍTÉS: Azóta fény derült néhány részletre az albummal kapcsolatban. Először is, ezúttal se ússzuk meg többféle verzió nélkül, név szerint: spéci limitált, “sima” limitált és regular kiadás. A legelső egy háromlemezes pakk lesz, és az album mellett tartalmaz egy 7 számos bónusz CD-t (rajta remixekkel, unplugged/szimfonikus változatokkal és 2 exkluzív új dallal), valamint egy Blu-ray-t/DVD-t (stúdióban előadott számokkal és a különleges idei GAUZE albumos turné felvételeivel). A szimpla limitált verzióhoz csak bónusz CD jár, lényegesen kevesebb tétellel (csak egy remix és pár unplugged/szimfonikus átirat). Most, hogy mindenki kellőképpen belekavarodott, itt van valami kézzelfoghatóbb: megérkezett a tracklista!

01. Un deux
dir en grey arche cover02. Soshaku
03. Uroko
04. Phenomenon
05. Cause of fickleness
06. Tousei
07. Rinkaku
08. Chain repulsion
09. Midwife
10. Magayasou
11. Kaishun
12. Behind a vacant image
13. Sustain the untruth
14. Kukoku no kyouon
15. The inferno
16. Revelation of mankind

FRISSÍTÉS: Most már láthatjátok a borítókat és a videoelőzetest is!

FRISSÍTÉS: Már bele lehet hallgatni a fél tracklistába, szokás szerint nyúlfarknyi részletekkel…

…és itt van az egyik új dal “promó edit” változata!

FRISSÍTÉS: éssss már meg is érkeztek az album második felének dalrészletei!

FRISSÍTÉS: Végül íme az új videoklip a holnap megjelenő albumhoz!

Tags:

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB