Főoldal » Hírek, Japán, Rock » Crystal Lake: új kislemez és klip, egy speciális album hamarosan és egy kevésbé örömteli hír [Frissítve!]

Crystal Lake: új kislemez és klip, egy speciális album hamarosan és egy kevésbé örömteli hír [Frissítve!]

A Crystal Lake-ről akkor írtunk utoljára, amikor a metalcore csapat bejelentette, hogy a nyári EU turnéja során a magyar Rockmaraton fesztiválra is ellátogatnak… ami aztán ugyebár elmaradt az egész nyárral együtt. Újabban viszont nagyon felpörögtek a dolgok a zenekar körül, szóval összeszedjük gyorsan, hogy mi is a helyzet velük mostanában:

Pár napja, július 8-án jelent meg a csapat legfrissebb kiadványa, a Watch Me Burn című kislemez két új dallal, plusz egy DVD-vel, melyre egy tavalyi spanyol fesztiválos fellépés felvétele került, a címadó dalhoz pedig (ami hozza a zenekarra jellemző egyszerre epikus és brutális metalcore hangzásvilágot) természetesen klip is készült:

A megjelenés után egy nappal azonban egy egészen más fajta hír érkezett: a zenek egyik alapítótagja, a gitáros Shinya bejelentette, hogy személyes okok miatt felfüggeszti a zenei pályáját. Annyi biztos, hogy ez az együttest nem akasztja meg, a bejelentés szerint a már lekötött koncerteket is mind megtartják, de egyelőre nem tiszta, hogy ezeken ki helyettesíti majd a gitárost. Egyébként ez azt jelenti, hogy a Crystal Lake-nek két aktív hivatalos tagja marad, az énekes Ryo és a másik gitáros, a számtalan projektben aktív YD, akiken kívül immár évek óta két support taggal kiegészülve működik a zenekar.

A végére pedig a talán legizgalmasabb hír: a zenekar még június elején indított egy közösségi támogató projektet, hogy el tudjanak készíteni egy különleges albumot, melyen a zenekar első három lemezéről vesznek fel újra dalokat. Ezek (Freewill (2003), Dimension (2006) és Into The Great Beyond (2010)) még más énekessel, részben más hangzásvilággal és egy nagyon más korszakban, a japán metalcore színtér otthoni és nemzetközi áttörése előtt készültek, így a csapat későbbi óriási sikerei ellenére is sokak számára ismeretlenek. A kitűzött célt órák alatt sikerült elérni, így neki is ugrottak a felvételeknek és augusztus 5-én már boltokba is kerül a The Voyages című album tíz régi-új dallal.

Ahogy mindig, persze most is meghívtak pár havert vendégeskedni és felbukkan a lemezen a Crystal Lake-el egy időben indult japán Endzweck és Break Your Fist, valamint az amerikai Gideon egy-egy tagja, a legérdekesebb vendég azonban egyértelműen a The Passage című dalban szereplő Kentaro “Veron” Nishimura, aki nem más mint a zenekar eredeti énekese! Alább pedig a borítók és a tracklisták a két említett kiadványhoz.

Frissítve (aug 5): Ma jelent meg az új album és vele együtt befutott egy klip is az egyik újravett dalhoz!

Watch Me Burn
2020.07.08
01.Watch Me Burn
02.Disobey
DVD:
Our Sanctuary World Tour 2019 Commentary Film

The Voyages
2020.08.05
01.Fabricated Refuge
02.Twisted Fate
03.Open Water feat .Daniel McWhorter (Gideon) /Takashi Uesugi (Endzweck)
04.The Passage feat. Kentaro “Veron” Nishimura
05.The Burden
06.Freewill
07.Innocence
08.Daylight feat. Go Nakaharada (Break Your Fist)
09.Voyages -Instrumental-
10.Into The Great Beyond

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB