Főoldal » Cikkek, Feature » Bubu teázó – Budapest kedvenc KPop törzshelye

Bubu teázó – Budapest kedvenc KPop törzshelye

A nagy évkezdő / évösszegző posztunkban is írtuk, hogy idén kiemelt célunk, hogy egy kicsit jobban összekovácsoljuk a hazai ázsiai-zenés közösségét. Ezzel kapcsolatban hamarosan érkezik majd egy nagyobb cikk is, ami majd az igazi kezdetét jelenti ennek a projektnek, de annyit már most elárulhatunk, hogy amellet, hogy szeretnénk a rajongókat is közelebb hozni egymáshoz, az is célunk, hogy bemutassuk azokat az itthoni szervezeteket, kezdeményezéseket, cégeket. helyeket melyek valamilyen módon kötődnek a témához és a színtérhez.

Az egyik ilyen hely a Bubu Teázó, ami egy nagyon speciális kínálatú kis boltból hamar a budapesti KPop, JPop, JRock rajongók egyik kedvenc találkahelye lett. Szóval a közösségépítős kezdeményezésünk amolyan előzeteseként az alábbi cikkben (melyet a bolt vietnámi származású tulajának, Fanninak a válaszaiból állítottam össze), velük ismerkedhettek meg egy kicsit részletesebben! És már csak azért is érdemes megismerkedni velük, mert tervbe vannak véve különböző közös promók és akciók is a közeljövőben!

bubutea_01

Mi az a buborékos tea?
A bolt fő profilja a buborékos tea, ami egy ázsiai specialitás: az ital eredetileg tajvani találmány, viták vannak, hogy pontosan ki és mikor is találta fel, de annyi biztos, hogy valamikor a nyolcvanas évek legvégén lett helyi szinten népszerű, majd innen indult hódító útjára és hamarosan szerte Ázsiában nagyon felkapottá vált. A bubitea alapja, ahogy nevéből sejthető, tea, ami lehet persze zöld, fekete, vagy akár tejjel dúsított is, a furcsaságát azonban a másik alap összetevője adja: a teába ugyanis gyümölcszselé darabkákat és az ember szájában kipukkanó tápiókagogyókat kevernek, melyekből persze megintcsak rengeteg különböző fajta akad, amit a vevő választhat ki magának, de pont a kombinációk kb. végtelen sora miatt, ha kis kisérletezéssel is, de garantáltan mindenki össze tud állítani egy ízlésének megfelelő bubutea keveréket.

bubutea_07 bubutea_04 bubutea_05

Pesten hol és mióta?
Az első bolt még 2012 tavaszán nyílt a Ferenciek terén az aluljáróban, az ötlet pedig onnan jött, hogy a tulajok szerte Európában, a németeknél, cseheknél, franciáknál, lengyeleknél is sikeresen működő bubuteázókat láttak, így gondolták, hogy talán érdemes lenne itthon, Budapesten is belevágni a dologba. Azonban az első bolt az ázsiai és európai sikerek ellenére is inkább csak kisérleti jellegű volt, mert nem lehetett kiszámítani, hogy a magyaroknak is bejön-e majd az elsőre kétségtelenül kicsit furának tűnő itóka. De bejött a számításuk, hamar kialakult az üzlet törzsközönsége, így következő év elején átköltöztek egy nagyobb helyre, a Petőfi Sándor utcába. Az új, jobb, tágasabb helyen még a korábbiaknál is jobban beindult a forgalom, így a következő logikus lépés a terjeszkedés volt és a második bolt tavaly év végén nyílt meg a Teréz körúton, a Nyugati és az Oktogon közt nagyjából félúton. Itt már galéria is van, szóval még nagyobb a hely, mint az ötödik kerületi üzletben (és egyébként a képeink is ebben az új boltban készültek).

Stitched Panorama

Bubuteán kívűl még mi?
Habár a fő profil persze a bubis tea, egyre nagyobb kínálat van náluk egyéb ázsiai finomságokból is, többek közt lehet kapni még sushit, speciális szendvicseket, édességeket, jeges krém joghurtokat, nasikat, de még japán udon levest is.

És hogy jön a képbe a KPop?
A helyet elég hamar megtalálták maguknak az ázsiai kultúra rajongói (köszönhetően többek közt annak is, hogy a bolt a Mondoconokon is saját pulttal képviseltette magát), köztük a KPop fanok is, akik rendszeresen itt gyűltek össze a kedvenceikről cseverészni, így, főleg hogy a tulajok, pultosok maguk is KPop rajongók, kézenfekvő volt az ötlet, hogy a boltban a háttérzenét is ehhez passzintsák. Így már jó ideje 2NE1, Big Bang és társaik zenéjére szürcsölhetjük náluk a teákat, aminek köszönhetően még több KPop rajongó szokott hozzájuk és ha éppen olyanok térnek be, akik otthonosan mozognak a koreográfiákban vagy éppen tudják a szövegeket, akkor van, hogy spontán táncbemutatóba vagy éppen instant karaoke buliba torkollik a teázás.

bubutea.hu / bubu @ facebook

V. ker., Petőfi Sándor utca 6.
VI. ker., Teréz körút 38.

bubutea_11

bubutea_09 bubutea_02 bubutea_03
bubutea_06 bubutea_10 bubutea_08

Tags:

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB