Főoldal » Elektronika, Hírek, Japán, Rock » Boom Boom Satellites: egy nagyszerű zenekar búcsúja

Boom Boom Satellites: egy nagyszerű zenekar búcsúja

bbs_2016

Már korábban is írtunk arról, hogy a Boom Boom Satellites hamarosan új EP-vel jelentkezik és a zenekar basszusgitárosa, Masayuki Nakano ma jelentette be, hogy ez egyben az utolsó kiadványuk is lesz, mivel a duó másik tagja Michiyuki Kawashima sajnos egészségi állapota miatt nem tudja folytatni a zenélést. A gitáros-énekes évek óta küzd az újra és újra kiújuló agydaganattal, ami miatt már 2013-ban is le kellett mondaniuk az aktuális albumhoz tartozó turnét, valamint a tavalyi, párizsi Moshi Moshi Festival-os szereplést is emiatt voltak kénytelenek az utolsó pillanatban törölni. Az újabb ás újabb kezelések sokáig eredményesnek tűntek, tavaly novemberben még megtartották a legutóbbi lemez, a Shine Like a Billion Suns dupla bemutató koncertjét, az utóbbi időben azonban sajnos egyre rosszabb lett a helyzet. Kawashima állapota rosszabodott, az utóbbi időben már egyre inkább tolószékbe kényszerült és a kommunikációs készsége is egyre romlik, így hivatalosan is abbahagyja a zenélést és mostantól a családjával tölti az időt.

A búcsú EP, a Lay Your Hand On Me június 22-én kerül a boltokba és habár csak négy dal lesz rajta, a zenekar mégis a 10. albumként hivatkozik rá, mivel eredetileg még egy nagylemeznyi anyagot szerettek volna összehozni, de ez már sajnos nem sikerült, viszont Nakano szerint a négy dal is méltó lezárása és összefoglalása lesz a Boom Boom Satellites 1990 óta tartó pályájának. A zenekar ezelatt a bő 25 év alatt számtalan műfajba belekóstolt, a punktól és poptól a breakbeaten és big beat-en át a hard rockig és electro industrialig rengeteg hatást emeltek be a rock és az elektronika határán mozgó zenéjükbe, úgy, hogy közben mindvégig megmaradt egy nagyon jellegzetes, sajátos hangzásviláguk. Az egyedi zenéjükkel nyugaton is komoly ismertséget szereztek, több kiadványuk megjelent a tengerentúlon is, itthon pedig a japán zenék iránt érdeklődök körében a sokak által pályájuk legjobbjának tartott 2007-es Exposed dobta be a nevüket a köztudatba.

Ezzel a bejelentéssel egy egészen kiváló zenekart vesztettünk el, viszont ezzel együtt egy olyat, ami mindent elért, amit lehet és egészen egyedi és megkerülhetetlen zenei hagyatékot tett le az asztalra. Alább az új videó, és a tracklista után a legemlékezetesebb dalaik közül néhánnyal búcsuzunk tőlük.

Frissítés: Október 11-én érkezett a bejelentés, hogy Kawashima szervezete feladta a betegséggel folytatott harcot. Nyugodjon békében.

Lay Your Hands On Me

bbs_layyourhandsonme

bbs_layyourhandsonme2

Lay Your Hands On Me
2016.06.22
01.Lay Your Hands On Me
02.Stars And Clouds
03.Flare
04.Narcosis

bbs

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB