Főoldal » Beszámolók, Feature, Koncertek, KPop » Block B (2015.03.08 @ Fabrique, Milan)

Block B (2015.03.08 @ Fabrique, Milan)

Vendégcikk a milánói Block B koncertről, Sophie tollából!

blockb2015milan_header

A KpopItalia csapata legutóbbi, november 30-ai, sikeres milánói NU’EST RE:Sponse koncert után idén januárban újabb örömhírrel szolgált, melyben bejelentették, hogy 2015. március 8-ai dátummal Milánó is felkerült a MyMusicTaste által megszervezésre kerülő európai BLOCK B turné helyszíneinek a listájára. Sajnálatos módon a további helyszínek szervezése úgy alakult, hogy hazánkba nem látogattak el a fiúk, így most az olasz hangulatról kaphattok egy kis körképet. Először is pár szó a bandáról.

A BLOCK B formáció 2011. februárjában született meg Cho PD-nek köszönhetően, aki a hip-hop világában ismert producer és rapper. Ezen projekt neve a “Creating Korea’s Eminem Project” melynek lényege a hip-hop terjesztése a KPOP iparban. A csapat 7 tagból áll: Zico, Taeil, B-Bomb, Park Kyung, Ahn Jaehyo, U-Kwon és P.O. Debütáló első single albumjuk a Do you wanna B? mely összesen 3 számot tartalmaz.
2011. április 13-án jött ki első MV-jük, a Freeze!, amit azonnal be is tiltottak, mivel a cenzorok szerint túl szexis lett a koreai televíziónak.
2012. február 1-jén került nyilvánosság elé egyik legjellegzetesebb számuk, a Nalina.
2012-ben – egy sajnálatos félrefordítás miatt egy thaiföldi interjúnál fél évre kényszerpályára kerültek, és közmegvetésben volt részük, ám 2012 októberében visszatértek első teljes albumjukkal a Blockbusterrel. Ebben az albumban már kevert műfajú dalokkal is találkozhatunk, melyek nagy részét maguk a tagok írták, szerezték. Az album – és a csapat – egyik leghíresebb száma a Nillili Mambo azonnal betört a zenei iparba, és 10. helyet ért el a Billboard World Albums Chart listáján.
2013-ban perre mentek addigi ügynökségükkel a Stardom Entertainmenttel, majd a Seven Seasons neve alatt visszatértek a Be The Light, Very Good, Jackpot és legfrissebb H.E.R című számukkal.

Zico (csapat vezére) szóló számairól is ismert (Tough Cookie, Well Done), mellyel kapcsolatban egy érdekesség:
2014.04.16-án végzetes kompkatasztrófa történt Dél-Koreában, mely az egész nemzetet sokkolta, így Zico – tiszteletét kifejezvén – számait úgy írta és szerezte, hogy pontosan 4:16 mp hosszúak legyenek. Ezzel szeretné felhívni a figyelmet, hogy ennek sosem szabad feledésbe merülnie, és okulva belőle soha többet ne történhessen ilyen.

A fiúk a doramák világában is aktívak – igaz, eddig még nem mutatták meg színészi vénájukat – de 2 sorozathoz is szereztek számot.
Egyik a 2012-es Ghost c. sorozat Burn out száma, másik pedig egy friss tradicionális dorama, a Secret Door betétdala.
2015. március 5-én röppent fel a hír, hogy megtört a jég, és B-Bomb és U-Kwon is szerepet kapott egy web dramaban (Jumping Girl). Kiváncsian várom majd, mit alakítanak ;)

blockb2015milan_05 blockb2015milan_06

Most pedig jöjjön a várva-várt beszámoló.

Február első hetében kezdődött meg a jegyárusítás a ciaotickets.com honlapján, ahol is 1 hét elteltével már 1000 jegyet eladtak, majd a koncert napjára már 2500 eladott jeggyel büszkélkedhetett az olasz város. 4 kategóriából lehetett választani (42~170 Euro)

* Standard/Normal jegy
*Early Entry (korábbi bejutás)
* Meet & Greet (előre nyomtatott, menedzsmenttől kapott papír, amit helyben a srácok aláírnak+ tizesével csoportfotó)
* Early Entry+Meet&Greet (fenti 2 kategória egyben)

blockb2015milan_12 blockb2015milan_13

A koncerthelyszínen (FABRIQUE) biztosítottak a rajongóknak egy helyet, ahova elmehetnek mosdóba, illetve enni/inni is tudnak, mivel az épületegységben működő Cactus Juice Café vezetősége reggel 7-től a rendelkezésükre bocsátotta a helyet. Igaz, legalább 45 perces volt mindig a sor a mosdóba, de igazán szép gesztus volt ez a Cafétól. Biztonságtechnikai okokból nem éjszakázhattak a fanok a helyszín előtt, mivel a Café éjszakai bárként is üzemelt, ezért a leglelkesebbek vasárnap hajnali 3-kor jelentek meg.

A hivatalos sajtókonferencia a koncert előtt, 17 órára lett meghirdetve, melyre már egy  TV csatorna is kijött, melynek riportját itt láthatjátok. A sajtókonferencia alatt említésre került az Eminem projekt, illetve hogy a közeljövőben terveznek-e majd újabb webdrámát. Itt említettek pár gondolatot az Mnet-en 2014 tavaszától futott 9 részes reality műsorukról, a “5 Minutes Before Chaos [개판5분전]”-ról, majd a TV privát videófelvétele után, 17:30-tól a szervezők kezdtek felkészülni a nézők fogadására, és 18 órától már érkeztek is az első szerencsések.

blockb2015milan_03 blockb2015milan_14

A hivatalos 19 órás kezdésre már mind a 2500 rajongó megérkezett, így azonnal megadták a kezdő hangulatot az estéhez.
Kirobbanó lelkesedéssel kezdték a showt, és az este folyamán felcsendültek a legismertebb számaik, mint a Very Good, Nalina, H.E.R., illetve az Action, Nice Day, Mental Breaker, Be the Light, Tell Them, és az Unordinary Girl. Sokunk bánatára a Nillili Mambo nem került terítékre, mivel a menedzsment döntése az volt, hogy semelyik helyszínen ne kerüljön előadásra.
A MyMusicTaste egy meglepetéssel is készült, ugyanis 7 – az oldalukon található eseményükre a legtöbb embert meghívó – rajongónak felolvasták a felhasználónevét, és a srácok a színpadon külön nekik, egyesével elénekelték a Romantically c. számukat, illetve nőnap alkalmából egy kis csokor mimózát is kaptak a szerencsés lányok.
Minden szám között volt egy kis fanmeeting beszélgetés, ahol is a rajongók által előre beküldött kérdésekre válaszoltak a fiúk, illetve mindegyikük kapott egy személyre szabott feladatot is ;)
Ezen feladat egyike volt például a Frozen c. meséből a Let It Go eléneklése, de nem mástól, mint Kyungtól, illetve Taeil sexy tánca, majd pedig kő-papír-ollóval eldöntötték, hogy ki lesz az, akit aztán az összes tag elkezd puszilgatni. Persze Zico nem menekült, és mindenkitől kapott szépen egy cuppanósat. Jackpot számból acapella kellett pár sort elénekelniük, így Taeil bevállalta a refrént, Zico meg kiparodizálta P.O egyik részét a számból.

blockb2015milan_10 blockb2015milan_01

A Show zárásaként a Very Good Rough version-je került elő, melynél a srácok végérvényesen felperzselték energiájukkal a színpadot. Elejétől a végéig teljes erőbedobással adták elő koreográfiájukat, annak ellenére, hogy némelyikükön már mutatkoztak a fáradtság jelei – jelezvén, hogy ez az utolsó helyszín – mégis a közönség ebből semmit sem érzékelt. Alázattal, és humorral csinálták végig a számukra kiszabott feladatot, és látszott, hogy ezt élvezik is.

Összefoglalva íme a lista:
BLOCK B – BLOCK PARTY IN MILAN SETLIST : (11 DAL)

-VERY GOOD
-UNORDINARY GIRL
-H.E.R
-ROMANTICALLY
-MENTAL BREAKER
-ACTION
-TELL THEM
-BE THE LIGHT
<< ENCORE >>
-NALINA
-NICE DAY
-VERY GOOD ROUGH VERSION

Koncert előtt szerveződött egy “titkos” fanproject is (Cake Project Block B), melynél fejenkénti 5 Euro bedobásával készült egy aranyos torta a fiúknak, amit értékeltek is ;) Különlegessége, hogy egyik magyar társunk is támogatta a projektet.
Szervezőktől kapott pár információból az is kiderült, hogy míg más bandák alig kérnek ételt, addig a fiúk 11 pizzát rendeltek, és mind el is fogyott, szóval az étvágyuk is a helyén volt. (Sajtótájékoztatón Jaehyo ki is emelte suttogva, hogy MIND megették, és igazi nagy, egész pizzák voltak).
Szombat délre érkeztek meg a reptérre, és esti programjuk hova máshova is vezethetett volna, mint egy koreai étterembe.

+Megmosolyogtató hír: Zico amint megérkezett a milánói reptérre, első dolga volt, hogy szépen elhagyta az útlevelét :D De már rendben haza is értek, úgyhogy ha valaki találna egy koreai útlevelet a reptér folyosóján, tartsa meg emlékbe. ;) (Mi kerestük, de nem láttuk.)

Köszönet a KpopItaliának a szervezésért, és reméljük lesz még részünk hasonlóan jó koncertélményben .

Szőveg: Sophie / Képek: Sophie & Xirta / A beszámoló eredetileg itt jelent meg

További képek: Xirta FB (nála a tavalyi Nu’est fotókat is érdemes visszakeresni!) / Whalemények

blockb2015milan_02 blockb2015milan_07
blockb2015milan_08 blockb2015milan_11
blockb2015milan_09 blockb2015milan_24
blockb2015milan_23 blockb2015milan_22
blockb2015milan_04 blockb2015milan_19
blockb2015milan_16 blockb2015milan_15
blockb2015milan_17 blockb2015milan_18
blockb2015milan_20 blockb2015milan_21

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB