Főoldal » Hírek, KPop » Az október eleji koreai hip-hop mezőny összefoglalása!

Az október eleji koreai hip-hop mezőny összefoglalása!

Felgyűlt bizony az elmúlt egy-két hétben néhány olyan hip-hop szám a lejátszási listámon, melyeket megakartam osztani veletek, de nem jutott rá idő, így az augusztusi cikkhez hasonlóan, most összefoglalóban ejtem ezt meg!

Lugoh – With You (feat Olltii, Xit Suh)

Első a 9-én megjelent single Lugoh-tól, a kisfiús arcú rappertől, aki egy kicsit sem kisfiús arcát mutatta most meg. A szám elég forró, erotikus töltetű lett, de ami még forróbb, az a két közreműködő rapper neve! Olltii nevét már a kevésbé hip-hop rajongók is megjegyezhették Jay Park vagy Zico kapcsán, míg Xit Suh neve esőre nem tűnik annyira híresnek. Ha azonban azt mondom Seo Chul Goo, már lehet többeknek beugrik, hogy ő az a freestyle rapper aki a Show Me The Money 4-évadában saját kedvessége miatt esett ki, majd az 5. évadban már a hivatalos single-ökig jutott.

Reddy – Blaze of Glory

Reddy volt az első akiről erre az oldalra cikket írtam és ezúttal is egy elég, természetesen laza számot sikerült kiadnia. A Blaze of Glory is azon számok egyike amin nem azt érezzük, hogy az előadónak ez a munkája és pénzt keres vele, hanem hogy jól esik csinálnia és (még ha esetleg nem is igaz) természetesen áramlik belőle a zene!

CSP – Busan Girls (feat. KAYLA)

Ez a következő egy igen érdekes szám, ami a témát illeti. CSP bár nem tűnik ismerősnek, igen szép, legalább 10 éves karriert tud maga mögött. Busan Girls c. új száma egy jó kis EDM-es party dal, melyben az énekesnő Kayla működött közre. A dal első látásra és nagy kroeai tudás nélkül is arról szól, milyenek a Busan városában élő nők, és hogyan szedheti fel őket egy Seouli férfi. Emiatt azonban kicsit olyan hatása lett, mint egy turisztikai reklámnak, de még az ország határon belül.

MC GREE – Dangerous

Ez az ifjú 19 éves rapper, ár sokkal inkább populáris zenében utazik, az is igaz idén májusban debütált első számával így még nem sokat hallhattuk. Új Dangerous c. száma a GREEality Part 1. albumon kapott helyet és így vélhetően számíthatunk folytatása. A dal klipje aranyos, láthatjuk ahogy a fiú barátnője különböző veszélyes helyzetekbe kerül, a dalszövegből és az allegóriát értelmezve azonban tudjuk, a fiú azért nem a banánhéjaktól félti szerelmét!

B-Free – James Bond

A korábbi nevek közül kiüt kicsit B-Free, hiszen ő egy nagyon elismert és híres rapper, ha más nem hát balhéi és diss track-jei miatt. (Érdemes utána olvasni a San E és közte kialakult vitának, mely nem csak a Hi-lite és a Brand New Music között maradt, de magával rántotta az AOMG-t is!) Új James Bond c. száma kicsit agresszívabb, rockosabb, a szám egyébként csak a klip, 0:33 percétől indul.

YunB – Runaway, Pt. 2 (Feat. Ugly Duck)

YunB nem régi Runaway c. számának folytatását érkezett múlt héten, az AOMG rapper Ugly Duck közreműködésével. A lista néhány korábbi darabjához képest ez már bőven korhatáros. Ami egyébként a stílust illeti, sikerült Beenzino nehezen utánozható stílusához hasonló számot kiadni, persze ezt nem mint kritika mondom! Ebben az elvont, hideg stílusban, ami mindig olyan mintha messziről csak 3. félként hallanánk, elég nehéz alkotni!

Roydo – About You (feat. KittyB):

Végezetül néhány órája jelent meg Roydo új single-je az About You. Ez a rapper is már 3 éve, hogy debütált, de nem is alkotott sokat és nem is kapott nagy elismerést még, pedig mostani számával meg érdemelhetné. Nem egy túl egyedi hangzás vagy dal, de a hajnali órákban, kissé becsíve haza buszozásokat idéző hangzás világra mindig van kereset, legalább is ami engem illet. Ilyen szürke időkben, még jobban is esik, pláne KittyB-vel.

 

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB