Főoldal » Japán, JRock / Visual kei, Rock » All-Star JRock zenekar a Dir En Grey, L’Arc~en~Ciel és Mucc tagjaival!

All-Star JRock zenekar a Dir En Grey, L’Arc~en~Ciel és Mucc tagjaival!

Pár évente felbukkan egy-egy újabb all-star JRock super group, mint amilyen a The Predators (The Pillows, GLAY és  Straightener tagokkal), a sukekiyo vagy az alkalmi Halloween Junky Orchestra volt, ahol máshonnan már jól ismert zenészek állnak össze és alakítanak közös együttest, gyakran eléggé más stílusban, mint amit egyébként a fő zenekarukkal csinálnak. És a legújabb ezek sorában az a kissé fura nevű Petit Brabancon,amit egy-két hete jelentettek be és aminek a taglistája egészen elképesztő. Nézzük, hogy kikből is áll az új csapat:

Kyo, ének: a Dir En Grey frontembere, akinek emellett van egy szólóprojektje is, a fentebb említett sukekiyo.

Yukihiro, dobok: az egyik legfontosabb JRock alapzenekar, a L’Arc~en~Ciel dobosa, de neki is akad egy szólóprojektje, az inkább elektronikában utazó Acid Android és benne van egy másik all-star zenekarban is: ez a Geek Sleep Sheep, a Mo’some Tonebender és a Ling Tosite Sigure egy-egy tagjával.

Miya, gitár:  a Mucc gitárosa és fő dalszerzője.

Antz, gitár: ő elsősorban a Tokyo Shoegazer tagjaként ismert, de egyébként benne van a Yukihiro féle Acid Androidban is.

Hirofumi Takamatsu, basszusgitár:  az egyik legnépszerűbb indie-rock együttes, a The Novembers tagja.

A projekt egyébként eredetileg Kyo ötlete volt, aki Yukihirót kereste meg még kb. két éve és mostanra sikerült összehozniuk a dolgot és megtalálni a megfelelő tagokat. Egyelőre csak egy rövid dalrészlet elérhető tőlük, a karácsonykor megjelenő bemutatkozó kislemez előzeteseként, aminek mindhárom dalánál Kyo felelt a szövegekért Miya pedig a zenéért:

Frissítve (dec 26): És időközben, a kislemez megjelenésével egy napon kijött a klip is!

Koku / Kawaki
2021.12.24
01.Koku (刻
02:Kawaki (渇き)
03:OBEY

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB