Főoldal » Hírek, Japán, Rock » A Bo Ningen Budapesten, az idei Vanishing Point fesztiválon!

A Bo Ningen Budapesten, az idei Vanishing Point fesztiválon!

A pszichedelikus rockhoz így-úgy kötődő zenekarok körül forgó Vanishing Point fesztivál két éve indult a Dürer Kertben, a Middlemist Red ötlete alapján, a New Beat szervezésében és habár az egy napos rendezvényen elsősorban a hazai zenekarok vannak a fókuszban, azért mindig befigyel pár külföldi fellépő is… akik közt idén ott szerepel a japán Bo Ningen is!

A zenekart 2006-ban Londonban indította be Taigen Kawabe (ének / basszus) és Kohhei Matsuda (gitár), akik rövid ideig duóban dolgoztak, de hamarosan csatlakozott hozzájuk Yuki Tsujii (gitár) és Monchan Monna (dobok) is és innen indul igazából a Bo Ningen története. Stílusukat eléggé nehéz belőni, van benne minden, indie, altern és noise rock, meg persze egy jó adagnyi pszichedelia, az egyszerre furcsa, egyedi és izgalmas műfajkeveréknek köszönhetően pedig pár év alatt nemzetközi szinten is nagyon felkapottak lettek underground körökben. Rengeteg koncertet nyomtak le mind Európában, mind Japánban, kiadtak egy halom nagy és kislemezt, Kawabe pedig amolyan experimental rock ikon lett, főleg az után, hogy Makoto Kawabata meghívta az újraindított legendás noise rock zenekar, a Mainliner tagjai közé.

Hozzánk most jönnek először, a naptárakba bevésendő dátum pedig október 12, szombat, ami ugyebár pont a Church Of Misery és Abigail koncert közt van félúton, szóval zseniálisan súlyos lesz majd az a szűk egy hét. A ma bejelentett első körös fellépők közt még egy külföldi zenekar, a dán Iceage szerepel, a hazai színteret pedig a The Qualitons, Run Over Dogs, Carson Coma, Perrin, METEO, Panel Surfers, The Keeymen, meg persze a Middlemist Red képviseli.

Bo Ningen @ Vanishing Point 2019
2019.10.12, szombat
Dürer Kert (1146, Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.)
FB esemény
Jegyek a Tixa oldalán
3500 HUF / Super Early Bird – SOLD OUT
4500 HUF / Early Bird

Szólj hozzá

© 2002-2018 SoundOfJapan+ · RSS · Japán és ázsiai zene + szubkult · Facebook: SoundOfJapan FB