Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2026 Apr 19 Sun, 1:45 am

All times are UTC + 1 hour

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 580 posts ]  Go to page Previous  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2007 Dec 03 Mon, 10:30 pm 
Forum Addict

Jaj, dehogy baj... sőt nagyon köszönjük :oops: :oops: :oops:

Ma én így is majdnem lefordultam a székről, japánul kellettt írni magunkról pár sort, összekeverni és kitalálni melyik kire vall, aztán előkerült egy olyan, hogy: Zearlot no ongaku ga suki desu XDDD
Jaj *ölel*

Tényleg mindenki nevében köszönöm a belénk fektetett bizalmat, időt, mindent...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Dec 03 Mon, 10:39 pm 
Senior Member

~sikítva nyakbaugrik~

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Dec 05 Wed, 6:25 pm 
Senior Member

Nah, nemtom hányan kíváncsiak a véleményemre, meg úgy kb. minden le lett már írva, amit el akartam mondani, de azért következzék egy kis - szigorúan építő jellegű - kritika tőlem is :)

Nagyvonalakban egyetértek azzal, amit Kinoko írt, de mivel a koncerten nem voltam, ezért a demora vetíteném le a mondandót XD

A keverés tényleg nem lett a legjobb, valahogy nekem a hangszerek túlontúl egybefolynak, de megvan a véleményem a magyar hangmérnökökről (nem pozitív ^^"""), úgyhogy ezen már meg sem lepődök.

A vokál tényleg néhol kiesett a ritmusból - itt a Hikaru által emlegetett szövegproblémához kapcsolódnék -, ugyanakkor a hörgéseknél kb. ilyen -> :shock: fejet vágtam, ha nem tudnám, hogy ez egy nőből jön ki, nem hinném el, szóval riszpekt :lol: (A hamissággal kapcsolatban pedig csak annyit fűznék hozzá, hogy a "híres" énekesek sem találnak el minden hangot stúdiófelvételeknél, de a keverők/hangmérnökök ezt tudják szoftverrel korrigálni. Mellesleg szerintem annyira nem vészes a dolog :) )

A hangszerekre egyesével nem térnék ki, összességében szerintem a célnak egyelőre tökéletesen megfelelnek, de azért egy kis gyakorlás soha nem árt :wink: Jah, és az ikergitárokat tessék kihasználni, ha már vannak ^^

Összességében megintcsak Kinokoval értenék egyet, a kezdetek ígéretesnek tűnnek - még van hova fejlődni, de csak így tovább :)

Mindazonáltal nem akarok álszent lenni, és mviel nem egy helyen és formában hangoztattam a véleményemet, úgyhogy már csak ezért is leírom: nyilván minden bandának szíve joga, hogy milyen imidzst választ magának, de nálam az, hogy "magyar visual-kei", vagy "német visual-kei", stb. valahogy képzavar. Sőt, még az is, hogy "gaijinkoku-kei". Ez szvsz kb. olyan kérdés, mint az, hogy "Mi az igazi manga?", úgyhogy szigorúan a személyes véleményemet mondom - éppen ezért jöhetnek is a kövek/paradicsomok XDDDD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Dec 05 Wed, 7:45 pm 
Forum Addict

Köszönjük ^^ Próbálom kihasználni a gitáromat, és kiegészíteni én is rendesen a szóló üres részeit... a kínai zh után azt hiszem nekiesek...

F. Kinoko véleménye nekem sokat mondott és jelentett... ki is raktam a DS oldalára, és ki fogom tenni a KNS új fórumára is...

Még egyszer köszönet érte!

A szövegtördeléssel eddig nem volt baj, de akkor átnézetem a tanáraimmal is O___o... és leszidom a külhoni ismerőseimet amiért rosszul magyarázták el :lol: mondjuk a Boku wa használatával is voltak nézeteltérései velük... :lol: :lol: :lol:

A japánok amíg nem bánják, én maradok annál, hogy visual-kei... a gaijin kei-t nem szeretem, ők se akként tartanak számon szerencsére... mondjuk 10 zenekar meg 6 ember véleménye csak az én számomra ér sokat... (véleményemnek semmi köze a banda véleményéhez, személyes)
Csakhogy védjem a nem japán magát, amit jó néhány egyetemista haverom rajzol (egyikük lassan hivatásosan!) létezik azt hiszem nem egy országban rap zene, hip-hop, de ebbe nem akarok belefolyni... ideje elfogadni :wink: A japán dolgoknál van csak előítélet ilyen szinten... véleményem szerint a külsőségek miatt... kár, kár... pedig rengeteg tehetség van... vannak amerikai, francia, spanyol, német bandák, kiemelném a geistot (akik szerintem jobban tolják az egyik Girugamesh számot mint maga a Girugamesh - kövezzetek engem is :lol: ... Nézzetek szét körülöttük és ne forduljatok el tőlük. Vannak köztük kivételes tehetségek. És ahogy Majka is rappelhet, úgy szerintem ők is csinálhatják ezt kedvükre... (bocs a rossz példáért, próbáltam érzékeltetni, amit mondani akarok)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Dec 05 Wed, 8:00 pm 
Member

Sztem kyoufu no saakasu szimplán japán zenét játszó banda nem kell őket kategoriálgatni :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Dec 05 Wed, 8:40 pm 
VIP Member

ryo wrote:
Sztem kyoufu no saakasu szimplán japán zenét játszó banda nem kell őket kategoriálgatni :)

Igen énis erre gondoltam. És ahogy Zearlot is megjegyezte Eminem meg az Majka se reppeljen mert fehér(!!!), a nem északi együttesek se játszanak deathmetált mert nem odataroznak, meg a Christal se keltatémázzon a belvárosban meg ilyenek, még is csinálják!! Ha mindenki a maga területéhez és fajához illő zenét csinálná egyes csoportok (sztem mi is) gázban lennének. Ami nagyon fontos h

A ZENE ÉS ANNAK STÍLUSAI NEM FAJ- ÉS NEMZETISÉGFÜGŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐK!!!

Amíg mások azzal adóznak a JAPÁN zenének h ezen lovagolnak, addig én és a 4 társam meg úgy h igyexik a stílusba vágó zenét írni és játszani... Elnézést ha kicsit kevésbé vagyok most mosolygósan ráhagyós, de h ezen kelljen már lassan 2. éve rágódni az azért vicces. Ez már így marad, hallottam olyanról aki emiatt még csak bele sem hallgatott a cuccinkba, csak kijelentette h nemérdekli. Gratulálok a végtelenül felszínes hozzáálláshoz és üzenem h innnetől ne is. Aki viszont megemésztette annak köszönöm a megértést és a hozzáállást.

A hangszeres kritikára pedig annyit mondanék, hoygköszönöm, fejlődök és igyexem kihazsnálni a két gitár adta lehetőségeket. Remélem h a következő dalokban ez már meg fog jelenni.^^!

★Orcoo blogja★

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Dec 05 Wed, 8:57 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

vicces ez a magyar-visualkei dolog... én is eléggé támadtam ezt a megnevezést mert valóban elég paradox ... legalább is egyfajta objektív értelmezés szerint.

Az viszont tény hogy ezen iszonyatosan unalmas lovagolni.

ryo nagyon jól összefoglalta a lényeget.

"Sztem kyoufu no saakasu szimplán japán zenét játszó banda nem kell őket kategoriálgatni"

amíg csak a weboldal volt meg a háttér, az érzelmek a történeketek leírása az még adhatott okot vitára.

Mióta vannak számok lehet miről beszélni. A kyoufu no saakasu letagadhatatlanul erős japán zenei hatásokkal dolgozik. A visual-német bandák pl ez a Cinema Bizarre lehet hogy úgynéz ki mint valami japcsi banda (persze ez sem igaz) de zeneileg olyan mint valami H.I.M. utángondolás... magyarul egy szar melódikus poprock némi goth beütéssel...bár ez utóbbi sértés a scénára nézve szal vegyük úgy hogy le sem írtam.

A kyoufu no saakasu szerintem nagyon jól eltalálta a japcsi zenék bizonyos sajátosságait.

Zeneileg számomra egyértelműen az "aranyosajapcsikislányos" hanggal való játszadozás tetszik kontrasztban a durvább részekkel.

Zeneileg nem nagyon kommentelném a dolgot mert ez volt az első színre lépése a bandának.

Kiváncsian várom a folytatást.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Dec 05 Wed, 9:05 pm 
VIP Member

Az általunk emlegetett nemjapán "VK" bnadák nemeza Cinema Bizarre jellegű pénztárdatömő megoldások. Hanem pl az amerikai Geist, a spanyol Keloid, Pinku Jisatsu, vagy a Gothic Dolls, és még sorolhatnám. Ezek az együttesek japánul énekelnek, és zeneileg is azt a vonalat követik, sőt egyikük másikuk még kinézetbenis nagyondurván hasonlít az "igaziakra".

Az elnevezés paradoxságára meg annyit tudok modnani, hogy egyel fentebb kifejtettem. A fehér R&B és rapp előadük legalább ennyire paradoxak, de gondolom mivel ez már elfogadott, meg sokkal populárisabb közeg mint a japán zene, így arra nem veri a nyálát senkisem. De az is lehet h csak nagyon kívül esek azon a kultúrkrön és fogalmam sincs h őket hányna cincálják.

A lényeg részemről is Ryo aranyigassága és az amit Zearlottal modnai szeretnénk, hogy amíg a banda van márpedig van és lesz, addig az marad ami, egy japán zenét játszó magyar együttes.

Zeneileg haladunk, fejlődünk, az amúgy kb feburár elejére várható újabb megjelneésünkön terveink szerint 3 vadonat új számmal és kb 2 feldolgozással készülünk. Én magam is kíváncsian állok elébe, a kihívás és a cél megvan aztmodnom hajrá!

★Orcoo blogja★

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Dec 05 Wed, 9:09 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

O-chan wrote:
aztmodnom hajrá!

aszondom én is :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Dec 05 Wed, 9:10 pm 
VIP Member

Mona wrote:
O-chan wrote:
aztmodnom hajrá!

aszondom én is :D

XDDDDDD

★Orcoo blogja★

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Dec 05 Wed, 9:19 pm 
Senior Member

Majd próbálok leszokni az izgulásról, és élvezhetőbb lesz a koncert, ha meg tényleg hamiskás vagyok akkor szimplán hörögöni fogok. :lol:

Köszi a véleményeket.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Dec 05 Wed, 9:28 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Tenshi- Iya wrote:
Majd próbálok leszokni az izgulásról, és élvezhetőbb lesz a koncert, ha meg tényleg hamiskás vagyok akkor szimplán hörögöni fogok. :lol:

Köszi a véleményeket.

amúgy ehhez a "hamsikássághoz" annyi hogy sima apró intonálási problémákról van szó.. kis..negyedhagos csúszkálásról..ami nem azt jelenti hogy hamsi lenne hanem akkurátus kis csúszások... nagyon kell figyleni hogy a basszus ne legyen túl hangos mert arra eleve több harmónia illik rá kvázi az énekes nem hamis csak nem hall mindent és a basszus alapján meg teljesen tisztának tűnhet neki a dolog.

a felvett számkon meg nagyon könnyen ki lehet javítani egy autotune-nal. A legprofibbak is azt használják..ezt az intonációs hibát ugyanis majdnem mindenki elköveti..függetlenül attól hogy überképzett vagy kezdőprofi vagy akármi.

Most hogy mégis belelovaltam magam a dologba egy dolgot tudok javasolni: hazsnáljatok vokált. A fő énektémára énekelj néha vokált, válaszolgatást bármit... az éneklős részeket durva mód megdobja... ez egy bevált trükk is...ha megnézed a mai mainstream cuccokat akár. Pl rapnél (bár ez itt nyilván nem számít) aza titok hogy kétszer nyomják fel két sávban... nem hiába lép fel eminen is mindig úgy hogy playbackről megy egy plusz sáv a szövegelésével... kb ez a vokál lényege is..ahol nem direkt összhangzatról van szó.. simán arról hogy fényévekkel megdobja a hangulatot plusz elfedi az apró hibákat nomeg ad egy lórugást a dinamikához

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Dec 05 Wed, 9:30 pm 
oshare booty
oshare booty

afrancakkornemcsakénjáccokakettősvoxtrükkel? XD /off

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Dec 05 Wed, 9:34 pm 
Senior Member

Nagyon jól elmondtad de sajnos a keverős ember nem volt ilyen lelkiismeretes, 7 órán át szünet nélkül énekeltem ezeket, és azt hittem hogy jó amt csinálok, mert mondtam neki, szóljon ahogy nem vagyok jó ritmusban vagy ahogy tré van. :( Elhiheted hogy ha azt mondja 6.szorra énekeljed fel te hamis parazst barom, akkor újra megteszem, de nem mondta. :(

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Dec 05 Wed, 9:40 pm 
oshare booty
oshare booty

ált ezeket nehéz is hallani azonnal.. hanem amikor szépen minden a helyén van.. nah akkor derülnek ki ^^"

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 580 posts ]  Go to page Previous  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39  Next

All times are UTC + 1 hour