Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2026 Apr 19 Sun, 6:30 pm

All times are UTC + 1 hour

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 580 posts ]  Go to page Previous  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 39  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2007 Nov 18 Sun, 1:45 am 
VIP Member

Jigsaw wrote:
Jee~, zenebona, most hallgatom hotdogról, közben véleményezek - live! xD (eszerint updatelődik a post időnként XD)

Iranai - Egész jóság, teljesen jó dallamok, az ének is tetszik (ez nálam nagy szó, mer' köztudottan nem bírom a női vokált általában ^^"). A végén nekem picit olyan "elhúzott" a sok hörrmörrel, de a röhögés nagyon kellett oda. :twisted: Tenshi, lécci még ilyen rekedtes-dallamos vokált!! :)

Hanran no kaze - Idáig a kedvenc. Eközben volt először, hogy el tudtam felejteni: magyar bandát hallgatok tulajdonképpen. A dallamok nagyon el lettek találva, hogy olyan "japánosak" legyenek (ezt most másképpen nemtom mondani XD). 10/10.

Ningyou - Teljesen rendben van, a lassú-zúzós-vonszolós részek nagyon jók, csak az előző kettő jobban megmaradt bennem. ^^"

Yakunan boukun - Nálam egy szinten van a Hanran no kazével, 10/10. Szépek a háttérvokálok, és tetszik a kontraszt a zúzós és a "lebegős" részek között. És rekedtes-dallamos vokál!! ^o^

Jujj... megint csak a zenerészre reagálok mint illetékes!

Köszi!! Nagyon örülök mindegyiknek, de nem bírom ki h ne köszönjemmeg külön azt amikor aztmodtnad h a dallamok japánosak, és el tudtad felejteni h magyar banda... Ez nagyon nagyon sokat jelent, PMbenkifejtem bárkinek itt nem offolnék. KÖSZI ^^!!!

Shizu wrote:
Igen, ezt én is élveztem.... többször kellett emlékeztetnem magam, hogy most tulajdonképpen magyar együttest hallgatok. XD Iszonyat jó volt. XDDD

Neked is nagyonköszi nagyonörülök!!!!!

Mind nagyon köszönjük a figyelemt és a hozzászólásoakt *örömkönynek*!!!

Jigsaw wrote:
Összbevéve: Sztem zsírkirály lett, a legtöbb banda a vérét adná ilyen zenei minőségű első demóért. 8)
Eztet hun lehet majd letölteni vagy ilyesmi? (lehet hogy említve lett már a topikkban, nemtom...) *___*

EDIT!

Még sehol. Majd a koncert után töltöm fel X letöltős oldalakra és adom alinket itt is a honlapon is MySpacenis!

★Orcoo blogja★

Last edited by O-chan on 2007 Nov 18 Sun, 1:49 am, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Nov 18 Sun, 1:49 am 
Forum Fanatic

O-chan wrote:
Még sehol. Majd a koncert után töltöm fel X letöltős oldalakra és adom alinket itt is a honlapon is MySpacenis!

Rendicsek!! ^^

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Nov 18 Sun, 1:57 am 
Senior Member

Nyoo, meghallgattam én is!

Kicsit én is akkor mondok véleményt, mint mezei zenerajongó ^^
Kezdem a negatívabb részével :)
Egyetértek pszabival, szerintem is a voxon lehetne javítani, így picit egysíkú nekem még a vokál ^^; Valamint szerintem picit hiányzik az átütő erő Tenshi hangjából (persze ez lehet betegség miatt is, vagy csak mert még nincs annyi gyakorlata ^^) ami illene véleményem szerint ezekhez a dinamikus gitárokhoz.

Még amit kiemelnék, ami számomra elég nagy arányban rontott az élvezeten - és ne értse senki sznobizmusnak meg elitistának, mert nem akarok az lenni, de sztem ha valaki idegen nyelven énekel, amit nem is biztos hogy ért, akkor ezt a részét sem árt tökéletesíteni - hogy a japán kiejtés hagy némi kívánnivalót maga után ^^; Nem azt mondom, hogy borzasztó, vagy ilyesmi, de valahogy... szal lehetne jobb is, na ^^ Ahhoz, hogy természetesebbnek hasson a vokál, szerintem ezen lehetne dolgozni :)

Nade ami jó:
Ami mindenre vonatkozik, hogy a hangszerelés meg a gitárdallamok nekem tetszenek nagyon!!! ^^ Az Iranai végén a hörgés, az nagyon ott van! :D Nagyon nagyon jó! :D És ahogy észrevettem, ahogy haladok lefele a listán, egyre jobban tetszik a vokál dallama is, szóval yay!
A Hanran no kaze is nagyontecc, a Wasureru kotoba pedig kedvenc eddig =) Sajnos nem leszek ott a koncerten, pedig szívesen elmennék... és továbbra is hajrá mindennel, jó start ez ^o^ Tudom hogy talán túl kritikusnak hangzom, de nem mondanám el a véleményem, ha télleg sz*rnak találnám a zenét, mert akkor nem venném a fáradságot... :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Nov 18 Sun, 2:19 am 
Forum Addict

Igen...ezen nagyon dolgozunk...csak hát én tanulok japánul, de sajnos nekem pocsék a hangom T___T most megkértem pár japán ismerősömet, jöjjenek el a próbákra és segítsenek a legtökéletesebb kiejtésben... ami még nekem is nagyon nehéz... állandóan csak azt hallom 'funny' and 'good', ami náluk tudjuk sajos mit jelent :?
Eszméletlenül örülök az észrevételednek, mert ezzel igazoltad azt amire én is rá akartam világítani a többieket már többször is...hogy hiába nehéz a nyelv, ha már elvállaltuk, minél tökéletesebben kell azt csinálni...
*ölel*
Nagyon, nagyon nehéz... kihívás az élet 8) yey... remélem egyre tökéletesebb munkával állhatunk majd elétek, és az új számokban minél kevesebb lesz a hiba...
Megpróbáljuk javítani, amit lehet, máskülönben rettegjetek, kiállok én az énektudásommal :lol:

Meglepett, hogy a Hanran no Kaze sokak kedvence :lol: bevallom nekem pont az nem jön be annyira XD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Nov 18 Sun, 2:21 am 
VIP Member

LastFm cím:

http://www.last.fm/music/Kyoufu+no+Saakasu

Sajnos csak 4 számot engedett fel!

★Orcoo blogja★

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Nov 18 Sun, 3:04 am 
Senior Member

@Rin: fuhh!!! :D Örülök, hogy pozitívan fogadtátok a kritikát! Kicsit féltem, hogy le leszek ordítva ^^; (^__^)
Végülis szerintem nem nehéz a japán kiejtés (valószínűleg pl. franciául nehezebb lenne a tökéleteshez közel kerülni XD), csak sok japán beszédet kell hallgatni, úgyhogy ganbatte, Tenshi! ^^ Ezt csak azért mondom, mert nem elég jrockot hallgatni... a zenéből nem lehet megtanulni a helyes kiejtést alapra, amit aztán beapplikál az ember a zenébe... legalábbis nekem ez a véleményem =)

Tényleg, Rin, te is zenélsz a zenekarban egyébként, vagy csak szövegírásban segédkeztél? ^^ picioff: egyetemen tanulsz japánul? ^o^

És editelem a véleményemet: a Yakunan boukun többszöri hallgatásra sokkal jobban tetszik mint a Hanran no kaze... asszem ez és a Wasureta kotoba lett a kedvenc! :D
Annyira kjút, ahogy Tenshi énekli hogy korosu chikara wo kudasai~! X3 Tudom hogy nem akar az lenni, de szerintem az X)

elég off, de technikai kérdés: másnak is fagy mint állat a SOJ fórum már kb 1 hete? Elegem van, hogy kb 6x kell frissítenem minden egyes oldalt, hogy rendesen bejöjjön... így nincs is kedve az embernek fórumozni... >_<;

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Nov 18 Sun, 3:29 am 
Forum Addict

igen fagy...néha el is megy minden...de nálam az msn is szar, sőt a legrosszab maga az egész net, ahogy van >.<

Quote:
@Rin: fuhh!!! Very Happy Örülök, hogy pozitívan fogadtátok a kritikát! Kicsit féltem, hogy le leszek ordítva ^^; (^__^)

Ugyan... teljes mértékben építő jellegű volt a hozzászólásod... nehogy már itt nekem te félj :lol: nekem kéne, mert valaminek a kezdetén állunk... a nagyon kezdetén...

Quote:
Végülis szerintem nem nehéz a japán kiejtés (valószínűleg pl. franciául nehezebb lenne a tökéleteshez közel kerülni XD),

Franciául tud :lol: Viszont amit írtál az igaz... amit a j-rock szövegekből és hallgatásból meg lehet tanulni az az (néha), hogy hogyan daráljunk be hat sort egy mondatba :D:D:D na meg persze kismértékben a szleng... A japán oktatások inkább az udvarias formára mennek rá, akit ha jól vettem ki, ezek a dalszövegek nem követnek, de lehet tévedek.
Tenshi védelmére szolgáljon, hogy sosem magyaráztam el neki semmit, a szöveget is nemrég toltam az orra elé... sajnos sokáig tartott mire kiforrtak rendesen azok a dalszövegk, amit rá is lehetett illeszteni a dalokra. Igyekszem pótolni ezt a hiányosságot és tényleg leülni vele és a japán segítséggel...

Quote:
Tényleg, Rin, te is zenélsz a zenekarban egyébként, vagy csak szövegírásban segédkeztél? ^^

Ahogy példaképem mondaná... gitáá nóó Kóó...ja... Zearlot desz... Az egyik gitáros vagyok :D A Hanran no Kaze, Wasureta Kotoba szövegét írtam csak én, illetve az új számokét, amik sajnos erre a demóra még nem kerültek fel...

Quote:
picioff: egyetemen tanulsz japánul? ^o^

KRE-BTK - japán szak... jelenleg még csupán elsőéves, de az eddigi zh-k azt mutatják, lesz félnivalójuk a többieknek... :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Nov 18 Sun, 3:45 am 
Senior Member

Soukka! Zearlot, akkor, neked is gratulálok =D nem tudtam hogy te vagy az XD Gitáros csajok rulz! \m/(>O<)\m/

Én is tudok franciául, de attól még szerintem a francia kiejtés ELVILEG nehezebb, mint a japán :) Átlagember biztos ezt mondaná XD Persze egyéntől és anyanyelvtől függ, az angolok pl borzalmasan ejtik a japánt, míg nekünk magyaroknak azért könnyebb kicsit :D De ezmár off kicsit, úgyhogy nem megyek bele XD

Akkor majd a konci után le lehet tölteni azokat a számokat is, amik nem kerültek fel a demora, ugye? *_* waiwai~

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Nov 18 Sun, 4:08 am 
Forum Addict

Miharu wrote:
Akkor majd a konci után le lehet tölteni azokat a számokat is, amik nem kerültek fel a demora, ugye? *_* waiwai~

Ezzel az a gond, hogy azokat eleve fel sem játszottuk :lol: Remélem tetszeni fognak amúgy... az egyik elég hörrhörrzúzós...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Nov 18 Sun, 8:30 am 
oshare booty
oshare booty

Rin wrote:
Az igazat megvallva, ez ugye nem kiadói minőség, hanem demó... és a demó cd-khez képest én meg is vagyok elégedve az eredménnyel, de magamban szemben nem is :(

persze lol, nem is kezdtem el gackt diabolos albumához hasonlítgatni minőség terén :P
és őőő jó tanács ^^ magaddal szemben sztem sose legyél.. mert akkor folyamatosan fejlődni akarsz és az jó, nem? (szvsz)

@O-chan: köszi a kiegészítést, háttérinfókat.. és ja ^^ ha eccer vmit meghallgatok, akkor azt véleményezni is szeretem ^.^ (indies bandák am is :heart:-ok)

és lackoonak igaza van, a last.fm nagy tömeget bonyolít le, érdemes oda is promót feldobni..
edit: közben látom meg is tettétek

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Nov 18 Sun, 9:28 am 
VIP Member

pszabi wrote:
és lackoonak igaza van, a last.fm nagy tömeget bonyolít le, érdemes oda is promót feldobni..
edit: közben látom meg is tettétek

LastFmes dologhoz.
A feltöltések előtt az első dolgom az volt, hogy az MP3akat tisztességgel megszerkesztettem és így most a LastFM felismeri és jegyzi ha valakimeghallgatja. Nagyon jól nzé ki ^^!!! Az egyetlen baj vele h nagyon nagy időközönként frissíti a változásokat (toplisteners, tags, bio, egyéb).

★Orcoo blogja★

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Nov 18 Sun, 9:37 am 
oshare booty
oshare booty

hát azon a téren lehet nem aktívak..
de akkor is sokan ismerik, járnak arra, szal oda felírt infók jól jöhetnek sztem /off

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Nov 18 Sun, 9:40 am 
VIP Member

pszabi wrote:
hát azon a téren lehet nem aktívak..
de akkor is sokan ismerik, járnak arra, szal oda felírt infók jól jöhetnek sztem /off

Mindneképp!!! Olyan embereket láttam egyszer egyszer KNS toplistenernek, akiről azt sem tudom hogyan juthatott el h ozzá XDDD (akkor még instrumentál volt^^).
Azért is csináltammeg szépen úgy a címeket együttesnevet albumcímet mindent ahogy egy oldallal előrébb kitettem, hogy szépenlátszódjon h magyar de japán vonatkozásais van. Remélehtőleg a Koncerten készül pár olyan kép is amit fellehet oda használni majd, mert most elég gyatr a kínálat.

★Orcoo blogja★

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Nov 18 Sun, 10:29 am 
Senior Member

JIgsaw: Köszönöm szépen örülök, hogy tetszik! ^_^

Miharu: azért remélem valamennyire tetszik, de mivel nem tanulok japánt elég nehéz, remélem nem gondolotad hogy nem értem a szöveget , mert az egyik mondatodból mintha ez sejlene fel :lol:
Amúgy rajtavagyok hidd el hogy minél jobb legyen a kiejtés. Féltem amúgy, hogy majd ebbe kötnek bele a legtöbben, mert tudom nem tökéletes, de most csak erre futotta remélem a legközelebbi demo/ Cd jobb lesz .

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Nov 18 Sun, 5:54 pm 
Senior Member

Tenshi: nem tudom, hogy érted-e vagy nem, mivel nem tudom mennyire tudsz japánul ^^; Ezért írtam, hogy "nem biztos". =) Nem úgy értettem, hogy nem tudod, miről énekelsz, hanem hogy az egyes szavakat érted-e, mivel ugye attól lehet helyesen hangsúlyozni ahol kell ^_^ Ha tévedtem, úgy elnézést kérek ^^;; De mint mondtam, tetszik a cucc... sőt, igazság szerint tegnap éjjel repeaten ment az egész, alig akartam lekapcsolni hogy na most aludjunk :D

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 580 posts ]  Go to page Previous  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 39  Next

All times are UTC + 1 hour