Sound Of Japan.hu

Japán + ázsiai zene és szubkult
It is currently 2025 May 25 Sun, 10:18 am

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 889 posts ]  Go to page Previous  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 60  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 09 Fri, 3:48 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Először is, az X az európai punk elemeket ötvözte az amcsi glam rock-al, asszem Doll ezt nem értetted abból amit írtam. De én sztem a glam rock is valamelyest a hard rock altípusa.. Csak annyi hülye stílust találnak már ki. :? :? :?

Case, én mielőtt vk-s lettem nagy Manson-fan voltam! És én mindenhol azt olvastam róla, h visual-rock!!! Sőt, ha hide nem halt volna meg májusban szeptemberben közös turnéra mentek volna Mansonnal! Nagyon jó barátok voltak és rengeteg dalt elmajmolt hide-től! Hallgasd csak meg a 99-es Last tour on Earth című albumát! Manson 98-ban hide halála után rózsaszínre festette a haját!!! Azt is halottam, h Manson néhány dalát hide írta. Erről még egy korabeli német újságcikkem is van. :D :D :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 09 Fri, 3:57 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

szerintem a második bekezdésed hitele körülbelül nulla.
már csak azért is, mert volt idő, mikor én is rengeteg manson-cuccot hallgattam. és bár rég volt, de imho semmi, de semmi hasonlóság nincs zeneileg az említett két előadó között.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 09 Fri, 4:12 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

Nem tom... Én ezt olvastam, több helyen és barátnőm is halott róla.
Én látok hasonlóságot a zenéjük között! Nem sokat, de pár száma van, ami olyan... Most ne arra a hide-re gondolj, aki 50%50%-t, Lemoned I scream-et vagy Beauty & tupid-et énekel, hanem arra, aki Doubt-ot, Pose, Damage-ot, Frozen bug-ot énekel! Ezek a számaik aléggé hasonlóak! 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 09 Fri, 4:27 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

nyilván ezekre is gondoltam, de az álláspontomat tartom.
attól függ, hol olvastad, hallani meg mindent lehet, mert mondani mindenfélét mondanak.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 09 Fri, 5:18 pm 
Forum Fanatic

Pink Spider wrote:
Case, én mielőtt vk-s lettem nagy Manson-fan voltam! És én mindenhol azt olvastam róla, h visual-rock!!!

Ohh, ex-Manson fan, helló kolléga! ;D *én még most is az* xD
Amúgy én meg mindenhol azt olvastam rá, hogy ő "shock rock", azt nemtom méér'. xD De amúgy nem lényeges, csak be akartam írni valamit, lol. xD

edit: Mondjuk ennyi erővel hasonlíthat akár a Rob Zombie-ra is hide zenéje (már ha a Zilch időszakról beszélünk, azon kívül én nem látok semmilyen hasonlóságot).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 09 Fri, 5:21 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

rob zombie! :heart: szerintem arra se nem hasonlít, no mindegy. ^o^

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 09 Fri, 5:27 pm 
Forum Fanatic

Chimaera wrote:
rob zombie! :heart: szerintem arra se nem hasonlít, no mindegy. ^o^

Oké, akkó' nemm. :bluegrin: (pedig vicces lenne) :artist: xD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 09 Fri, 5:29 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

hát, ez csak az én vélményem, Case majd mond vmi használhatót ezügyben, remélem. xD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 09 Fri, 6:05 pm 
Site Admin

Pink Spider wrote:
Nem tom... Én ezt olvastam, több helyen és barátnõm is halott róla.
Én látok hasonlóságot a zenéjük között! Nem sokat, de pár száma van, ami olyan... Most ne arra a hide-re gondolj, aki 50%50%-t, Lemoned I scream-et vagy Beauty & tupid-et énekel, hanem arra, aki Doubt-ot, Pose, Damage-ot, Frozen bug-ot énekel! Ezek a számaik aléggé hasonlóak! 8)

Persze, hogy hasonlít egy bizonyos pontig, mivel mindketten ugyanazokat az industrial-rock cuccokat hallgatva kezdtek olyan zenéket csinálni amilyet. Van mindkettöben üvöltözös ének, gitárzúzda meg némi elektronika. De van/volt kismillió más ilyen zenekar is, tehát ez abszolúte nem bizonyíték semmire.. ^^

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 09 Fri, 6:38 pm 
Forum Fanatic

Case wrote:
Van mindkettöben üvöltözös ének, gitárzúzda meg némi elektronika. De van/volt kismillió más ilyen zenekar is, tehát ez abszolúte nem bizonyíték semmire.. ^^

Nahh, én is valami hasonlót akartam mondani, mint az úriember. xD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 11 Sun, 2:38 pm 
Elite Member

Érdekelne a véleményetek egy témában: mostanában nagyon sok helyen bukkannak fel olyan emberek, akik szeretik a japán zenét, esetleg pont a vk-t, de elhatárolódnak az oldaltól.
Vagyis hogy pontos legyek, az is lehetséges persze, hogy nem tudnak róla, de ezt kétlem. Kis csoportok szerveződnek, nem járnak a bulikra, nem ismerkednek velünk, és nem értem, hogy miért. OK, persze lehetséges, hogy tényleg még nem jutottak el idáig, vagy nem látják értelmét a regisztrációnak, esetleg félénkek, de már beszéltem pár olyan emberrel is, akik valami elitista, kibírhatatlanul zárt közegnek látta a fórumot, és inkább nem regelt, nehogy kioktassák őket.
Szerintetek ez nem furcsa? Hogy pici ország vagyunk, viszonylag kevés ember ismeri a japán zenét, és mégis szakadunk, ok nélkül. Pedig tényleg jó volna, ha azért nagyjából átlátható volna a szubkult, mert ha ellenségeskedés alakul ki, az esetleges bulik vagy koncertek szervezését nehezíti meg.
Persze lehet, hogy én festem az ördögöt a falra, és nincs itt semmi szakadás, de jó volna a neten kószáló vk-fanokat idecsődíteni még akkor is, ha rontják a színvonalat (hehe, ez hülyén hangzott ^^). Régen nagyon működött a térítősdi, mostanában viszont sokan bezárkóztak, és tényleg lett egy kemény mag, meg jópár ember körülötte, ami jó is, nem is.

Bocsánat az összevissza gondolatok miatt, csak éppen keresgélek a neten, és sok dologba belefutottam (g-portalos oldalak tucatjaiba), meg nagy tanulságokkal lettem gazdagabb és még semmi értelmes konklúziót nem sikerült összehoznom magamtól, csak annyit, hogy sokan vagyunk, és sok az ismeretlen, pedig össze kéne tartani.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 11 Sun, 2:41 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

én sem értem a problémát, amit felvázoltál, pedig imho mi pont nem egy elitista közösség vagyunk; tudnék erre más szubkult-oldal példát mondani, de nem mondok. van, aki úgyis tudja, mire gondolok. :/
kíváncsi lennék, van-e olyan, aki érzékelte ezt rajtad kívül, mert én speciel nem, de attól még lehet, hogy ez így van o_O""" ha igen, akkor viszont nincs alapja, és valamit tenni kellene a tévhitek ellen.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 11 Sun, 2:51 pm 
Elite Member

Oh, én nem érzem elitistának a közeget. Sokan viszont igen. És nem, én sem értem, hogy miért.

Tehát a fő kérdés: a neten barangoló igen tetemes számú ember, aki ismeri/szereti a vk-jrock dolgokat, fél tőlünk, és azért nem regel, nem akar regelni, mert nem szociális (azt ugye kétlem, mert akkor miért írna máshová, miért lenne saját oldala a témában, stb.), vagy mi nem indítottunk még begyűjtő hadműveletet (mint szerintem ami régen folyt, kb. olyat, mert 2 éve szerintem még mindenki idegyűlt, akit érdekelt a téma)?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 11 Sun, 2:55 pm 
Forum Junkie
Forum Junkie

tudom, hogy nem te érzel így.
mindenesetre nekem ötletem sincs, hogy miért van ez, kifelé sem úgy tűnik, hogy egy zárt közeg lennénk. sőt, aki újonnan idejött, az is kitűnően be tudott illeszkedni, nekem sem volt vele problémám. egy barátom mondta is, hogy nagyon barátságosnak és befogadónak tűnik neki a társaság. úgyhogy továbbra is WTF fejjel ülök a kérdés felett. o_O

Profile  

Post subject:
PostPosted: 2007 Feb 11 Sun, 2:58 pm 
Forum Expert
Forum Expert

Érdekes dolog ez, mert mostanában én is tapasztaltam hasonlót, mintha most megnőtt volna a japán zene iránt érdeklődők száma, és valóban elszeparálódnak kisebb csoportokba... Ebben valószínűleg közrejátszhat az is, hogy egy részük nem ismeri az oldalt, mások meg valószínűleg félénkek. Van egy barátnőm, akit végeredményben én vittem bele a japán zenébe, azóta önállóan képezi magát, felfedez magának új együtteseket, kialakult az ízlése, jár külföldi fórumokra, sőt, ide is regisztrált, csak épp nem szól hozzá... Megkérdeztem, hogy ez miért van, azt mondta, azért, mert úgy érzi, hogy az itteni emberek nagy többségéhez mérten az ő "tudása" még hiányos, és hogy nem tudna érdemben hozzászólni a témákhoz. Meg azt is említette, hogy valószínűleg nem sokan kedvelik itt azt a vonulatot, amit ő szeret (oshare-fan). Mondtam neki, hogy ezzel ne foglalkozzon, mert itt azért bőven szélesítheti a horizontját, és szerintem senki se fogja leharapni a fejét, nem jellemző ez erre a közösségre, de hát nem áll kötélnek... Megjegyzem még, hogy ő elég fiatal, lehet, ez is közrejátszik a dologban, nem tudom. o_O
Azt viszont nem értem, hogy miért érzik azt egyesek, hogy ez a fórum elitista, egyáltalán nem tapasztaltam ilyesmit, mikor regeltem, mindenki barátságosan, kedvesen fogadott, bár az is igaz, hogy ehhez mindkét fél részéről kell egy jó hozzáállás.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 889 posts ]  Go to page Previous  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 60  Next

All times are UTC + 1 hour