Érdekelne a véleményetek egy témában: mostanában nagyon sok helyen bukkannak fel olyan emberek, akik szeretik a japán zenét, esetleg pont a vk-t, de elhatárolódnak az oldaltól.
Vagyis hogy pontos legyek, az is lehetséges persze, hogy nem tudnak róla, de ezt kétlem. Kis csoportok szerveződnek, nem járnak a bulikra, nem ismerkednek velünk, és nem értem, hogy miért. OK, persze lehetséges, hogy tényleg még nem jutottak el idáig, vagy nem látják értelmét a regisztrációnak, esetleg félénkek, de már beszéltem pár olyan emberrel is, akik valami elitista, kibírhatatlanul zárt közegnek látta a fórumot, és inkább nem regelt, nehogy kioktassák őket.
Szerintetek ez nem furcsa? Hogy pici ország vagyunk, viszonylag kevés ember ismeri a japán zenét, és mégis szakadunk, ok nélkül. Pedig tényleg jó volna, ha azért nagyjából átlátható volna a szubkult, mert ha ellenségeskedés alakul ki, az esetleges bulik vagy koncertek szervezését nehezíti meg.
Persze lehet, hogy én festem az ördögöt a falra, és nincs itt semmi szakadás, de jó volna a neten kószáló vk-fanokat idecsődíteni még akkor is, ha rontják a színvonalat (hehe, ez hülyén hangzott ^^). Régen nagyon működött a térítősdi, mostanában viszont sokan bezárkóztak, és tényleg lett egy kemény mag, meg jópár ember körülötte, ami jó is, nem is.
Bocsánat az összevissza gondolatok miatt, csak éppen keresgélek a neten, és sok dologba belefutottam (g-portalos oldalak tucatjaiba), meg nagy tanulságokkal lettem gazdagabb és még semmi értelmes konklúziót nem sikerült összehoznom magamtól, csak annyit, hogy sokan vagyunk, és sok az ismeretlen, pedig össze kéne tartani.
|